Compania Adidas învinsă în instanță de un butic din piață!

16 Mai 2018

După ce a pierdut-o pe Simona Halep, Adidas mai primeste o lovitură din partea românilor...

  • Compania Adidas învinsă în instanță de un butic din piață!

Potrivit ImpactTV.md, societatea ”The Adidas International Marketing B.V.” a pierdut la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova un proces îndreptat împotriva unei persoane care vindea îmbrăcăminte sport în Piața Centrală din Chișinău!

”The Adidas International Marketing B.V.” a cerut magistraților să constatate că produsele inscripţionate cu însemne identice cu cele ale mărcilor companiei, comercializate într-un butic din Piaţa Centrală din Chișinău, reprezintă o încălcare drepturile exclusive asupra mărcilor. De asemenea, compania Adidas a cerut şi daune.

Surprinzător, instanţele din Chişinău au respins, pe rând, cererea Adidas.

”În opinia instanţei de apel, pentru a cere despăgubiri, apelanta urma să prezinte instanţei dovezi că îmbrăcămintea, comercializată de intimată la Piaţa Centrală din mun. Chişinău, este confundată cu îmbrăcămintea de marca originală ADIDAS, ori că există riscul unei atare confuzii.

Reieşind din circumstanţele cauzei, existenta riscului de confuzie nici nu poate fi prezumată, deoarece locurile în care intimata comercializează mărfuri este diferit de locul în care se comercializează mărfurile cu marca originală ADIDAS”, se arată în motivarea deciziei nagistraţilor Curţii de Apel.

Compania Adidas a mers la Curtea Supremă, dar aceasta a respins recursul, decizia fiind definitivă.

SHARE