Aleșii se sacrifică pentru popor: Un primar din România și-a triplat salariul!

25 Iul 2017

Pentru că li se părea că societatea beneficiază din plin din elanul care i-a cuprins să se pună în slujba celor mulți, sacrificând propriile interese, aleșii neamului, la nivelul administrației locale, dau semne că au înțeles din plin noua lege a salarizării, spre deosebire de metodologia îndeplinirii condițiilor de accesare a fondurilor europene, unde, e mai greu de... știți voi ce!

  • Aleșii se sacrifică pentru popor: Un primar din România și-a triplat salariul!

Un prim exemplu îl dau angajaţii Primăriei Bistriţa, care începând din 1 august vor merge acasă cu lefuri mai mari, după ce Consiliul Local a votat în 24 iulie noua grilă de salarizare, în baza legii salarizării unitare, intrată în vigoare la începutul lunii iunie.

Anexele ataşate proiectului de hotărâre, votat în unanimitate de consilierii locali, prevăd pentru primar un salariu lunar de 13.050 de lei, în condiţiile în care, conform declaraţiei de avere depuse anul acesta, primarul era remunera cu doar 4.200 de lei.

Dacă până acum un viceprimar lua în jur de 2.000 de lei, începând din august el va merge mai fericit acasă în ziua de salariu, aducând 11.310 lei. 

Peste 10.000 de lei va încasa, de asemenea, administratorul public al municipiului, arhitectul-şef, secretarul general al municipiului, precum şi directorii executivi din cadrul Primăriei Bistriţa.

Directorii adjuncţi vor câștiga lună de lună 8.700 de lei, iar şefii de serviciu, 7.975 de lei şi şefii de birou, 7.685 de lei.

Consilierii, inspectorii şi poliţiştii locali vor încasa între 2.320 de lei şi 5.075 de lei, în funcţie de vechime. Portarii şi îngrijitorii încasează 1.740 de lei, iar şoferii - 1.885 de lei. Un muncitor necalificat va încasa începând din luna august între 1.450 de lei şi 1.755 de lei.

Consilierii locali nu au uitat nici de indemnizaţia pe care o încasează pentru fiecare şedinţă la care participă. Aceasta se triplează şi ea, cuantumul acesteia crescând de la 500 de lei la 1.500 de lei. 

Întrebarea pe care și-o pun doar cei neimplicați în procesul de distribuție al banului public la nivel local, după salariile astea, vor mai exista probleme în municipiul Bistrița?

SHARE