Andrei Pleșu: M-am săturat de proşti ţanţoşi! M-am săturat să văd amanetat destinul României în beneficiul unor mediocrităţi şmechere

13 Mar 2018

Andrei Pleșu a comentat nefericitul proiect prezentat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că partidul pe care îl conduce are intenția de a promova un act normativ în baza căruia vor fi sancționate persoanele care denigrează România în străinătate.

  • Andrei Pleșu: M-am săturat de proşti ţanţoşi! M-am săturat să văd amanetat destinul României în beneficiul unor mediocrităţi şmechere

Un astfel de proiect n-are cum să fie altceva decât o utopie, pentru că e greu de sancționat cerșetorii care împânzesc marile capitale europene, sau prostituatele, și chiar și politicienii care își exprimă ideile despre România, pentru că, până la urmă, domnul Dragnea, trebuie să înțeleagă faptul că gura unui astfel de păcătos poate să fie făcută să tacă doar prin voința poporului și că mai degrabă ar trebui să ne convingă prin expunerea unor idei clare cine denigrează și cine nu, România.

”Din păcate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Aşa îi ameninţa şi fosta Securitate pe cei care, la Europa Liberă sau la unele întâlniri cu străini, îşi permiteau să spună că în România e sărăcie, cenzură, minciună, poliţie politică etc.

Trădători de ţară au fost, deci, toţi cei care, semnalând răul, încercau să stimuleze responsabilitatea ţărilor avansate în efortul de a apăra drepturile omului, libertatea de exprimare, democraţia adevărată. Dacă se va ajunge la procese şi condamnări, sunt gata să denunţ şi ne-patrioţi din trecut şi să aduc probe compromiţătoare: de la Cantemir şi Eminescu, până la Caragiale, Ion Ghica, Goga, Cioran ş.a. 

Profit că ideea domnului Dragnea nu e încă literă de lege şi reafirm ceea ce am spus de curând: m-am săturat de derbedei şi de ţoape! M-am săturat să văd amanetat destinul României în beneficiul unor mediocrităţi şmechere. M-am săturat de proşti ţanţoşi! Şi cred că spunând asta mă comport patriotic şi trezitor.”, argumentează Andrei Pleşu, pentru ziare.com.

SHARE