Chiar dacă sunt doar o asistentă pot să spun că sunt mândră de asta...

05 Aug 2017

Când vine vorba de salvat vieți, medicii iau toate aprecierile, nimeni nu menționează asistentele, infirmierele sau brancadierii, la rândul lor cu un rol important în acordarea ajutorului medical.

  • Chiar dacă sunt doar o asistentă pot să spun că sunt mândră de asta...

În urma unei întâlniri cu o fostă colegă de liceu într-un magazin, o asistentă - Caitlin Brassington, a decis să transmită public un mesaj pe care îl va îmbrățișa tot  personalul medical și care probabil ne va face și pe noi, pacienții, să îi privim cu alți ochi pe cei care ne ajută să trecem peste boli și durere... Pe unii dintre ei, pentru că, în România, din păcate, există și un alt soi, cei pentru care această meserie este mai mult legată de umplerea buzunarului halatului

“Veneam acasă după gardă dificilă și, deși eram îmbrăcată încă în uniformă am decis să intru într-un supermarket și să fac câteva cumpărături. O fostă colegă de liceu m-a oprit și mi-a spus:

– Nu știam că ești doar o asistentă.

În 18 ani de carieră am auzit de multe ori această frază, dar astăzi m-am supărat. Oare sunt DOAR o asistentă?

Am ajutat la venirea pe lume a multor copii, dar sunt doar o asistentă.

Am ținut de mână oameni muribunzi în timp ce își dădeau ultima suflare, dar sunt doar o asistentă.

Am ținut părinți în brațe după ce și-au văzut copiii murind, dar sunt doar o asistentă.

Am resuscitat pacienți care au murit pentru câteva secunde și i-am ajutat să revină la viață, dar sunt doar o asistentă.

Voi pierde zile de Crăciun, zilele de naștere ale copiilor mei, serbărilor lor școlare pentru a veni la muncă spre a-ți îngriji persoanele dragi, dar sunt doar o asistentă.

Pot să iau sânge, să îngrijesc o rană, dar sunt doar o asistentă. Pot să resucitez un nou-născut, un copil sau un adult, dar sunt doar o asistentă.

Am experiența și cunoștințele pentru a salva vieți.

Chiar dacă sunt doar o asistentă pot să spun că sunt mândră de asta”.

SHARE