Băgat în spital de mamă, pentru că nu era olimpic la mai multe materii: «Îl omor cu mâna mea»

18 Mai 2017

Una din cele mai des întâlnite situații în familiile din România este cea în care părinții transferă toate neîmplinirile și frustrările asupra propriilor copii, forțându-i într-un program de asimilare de cunoștințe, din mai multe domenii, nelăsându-i să se bucure de cea mai fericită perioadă a vieții - copilăria.

  • Băgat în spital de mamă, pentru că nu era olimpic la mai multe materii: «Îl omor cu mâna mea»

O mamă din Târgu-Jiu poate fi decăzută din drepturile părintești după ce și-a snopit în bătaie copilul, în vârstă de 13 ani, pentru că, deși este un elev eminent la liceul Tudor Vladimirescu din localitate, olimpic la mai multe materii, numărul acestora nu o satisfăcea!

Vecinii susțin că incidentul nu este unul izolat. Mama ar obișnui să-şi lovească frecvent fiul. "Îl pune să învețe până noaptea la 12. Și îl bate încontinuu. Astăzi a ieșit copilul țipând din casă, iar ea, după el, îl striga să-l spele de sânge. Nu știu cu ce îl lovește. Cu palmele, cu pumnii. Dacă a ajuns la spital, înseamnă că l-a bătut într-un hal fără de hal”, a declarat o vecină reporterilor.

Băiatul învaţă la Colegiul Național "Tudor Vladimirescu; din Târgu Jiu. Este un elev model, olimpic, cu media generală 10. Pentru a-l forța să învețe și mai mult, mama i-ar aplica zilnic câte o corecţie.

"Îl obligă să învețe mereu. Nu se poate să-ți bați copilul în halul ăsta. Când îi spune copilul că nu vrea să mai învețe, începe calvarul. Începe să-l bată. Mi-a spus «nu-l mai suport. Îl omor cu mâna mea. Îmi vine să-i dau cu pumnii în cap»", a mai spus vecina.

Poliţia şi Protecţia copilului din Târgu Jiu au deschis o anchetă, după ce, la cea mai recentă pedeapsă aplicată de mama sa, acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Am fost sesizați de o femeie despre faptul că o mama exercita acte de violență asupra fiului său, în zona Casei de Pensii din TÂRGU-Jiu. Polițiștii s au deplasat la fața locului, au luat primele măsuri și au întocmit dosar penal de violență în familie. Copilul are 13 ani și prezintă escoriații. Mama are 47 de ani", au declarat reprezentanții IPJ Gorj, potrivit igj.ro.

Băiatul a fost mușcat de mână, iar corpul îi este plin de vânătăi.

Un amănunt care atrage atenția în acest caz este faptul că mama extrem de agresivă este medic stomatolog, comisar-șef, în cadrul Centrului Medical Județean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe de altă parte, gorj-domino.ro, informează că o parte din vecini au declarat că băiatul este de un teribilism extrem și că la rândul său este violent cu mama sa, fiind exasperați de scandalurile izbucnite între cei doi aproape zilnic.

"O chema Marin înainte de căsătorie, în urmă cu circa 27 de ani. S-a despărţit de soţ, rămânând cu băiatul. Numai că, au ajuns să se bată parte-n parte. Pe copil l-a dat şi la Karate. Apoi, a ajuns la psiholog şi degeaba. Copilul pare să fie greu de controlat. Sare la mama lui s-o bată. Vecinii le bat în pereţi fiindcă s-au săturat de scandalurile în seară de seară… Situaţia este destul de cunoscută. Băiatul nu o ascultă deloc pe mamă-sa şi au ajuns să se bată, cum v-am zis, parte-n parte. Nici şedinţele la psiholog nu au efect, după câte se vede", au declarat apropiații familiei, conform sursei citate.

SHARE