Un copil s-a ascuns trei zile, fără apă şi mâncare, din cauza unei note mici la școală

11 Iun 2018

Notele - un sistem de evaluare a cunoștințelor care pot distruge o relație firească, de protecție și grijă, a părinților față de copii, mai ales atunci când primii cred ca în educație contează și câtă bătaie încasează cei mici.

  • Un copil s-a ascuns trei zile, fără apă şi mâncare, din cauza unei note mici la școală

Un băiat de 12 ani din Olt a stat trei zile ascuns în podul casei bunicilor, fără mâncare şi apă, de teamă că va fi pedepsit pentru că a luat note mici la şcoală.

Deși nu era prima dată când fugea de acasă, familia s-a îngrijorat și l-a dat dispărut, sătenii, jandarmii și polițiștii căutându-l peste tot, fiind găsit într-un final de câinii de urmă.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, puștiul ar fi stat ascuns în podul casei aproape tot timpul, însă, de fiecare dată când oamenii legii căutau prin locuinţă, se adăpostea în pădurea din apropiere pentru a nu putea fi văzut. 

Înfometat şi deshidratat, băiatul a fost dus la spital pentru a primi îngrijiri, iar autorităţile au început o anchetă socială, pentru a afla dacă nu cumva băiatul trebuie salvat de părinţii lui.

Copilul trăiește într-o casă modestă, alături de bunici, părinți și cei trei frați, dintre care unul de doar câteva luni. Cei patru copii sunt îngrijiți mai mult de bunică, iar părinții lucrează cu ziua, fiind pe lista persoanelor asistate social de primăria comunei.

Motivul fugii de acasă, spun vecinii, ar fi acela că a avut la școală probleme și că i-a fost scăzută nota la purtare. Până la finalizarea anchetei, copilul rămâne tot în grija familiei.

 

 

SHARE