Răfuială mafiotă? Basarabean, împușcat de șase ori, găsit bântuind pe niște dealuri, de un agricultor care ara la ora 3 dimineața

15 Apr 2018

Poliţiştii au demarat o serie de cercetări care să elucideze cauzele care au condus la producerea unui caz ciudat, petrecut sâmbătă, 14 aprilie, în localitatea Cepari, județul Bistrița. 

  • Răfuială mafiotă? Basarabean, împușcat de șase ori, găsit bântuind pe niște dealuri, de un agricultor care ara la ora 3 dimineața

Incidentul s-a produs sâmbără dimineața, în jurul orei 3.30. Un localnic din localitatea Cepari, situată la 10 kilometri de Bistriţa, se afla pe câmp, arându-și terenul. Bistriţeanul povesteşte că, la un moment dat, în lumina farurilor tractorului a apărut un om plin de sânge şi de noroi, care se deplasa cu dificultate.

Rănitul a solicitati ajutor într-o limbă română aproximativă. Bistriţeanul a sunat la 112 şi l-a transportat cu tractorul până la întâlnirea cu ambulanţa. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de unde a fost transferat la o clinică din Cluj-Napoca, pentru o serie de operaţii. 

”Eu aram aici sus, pe deal. În lumina farurilor mi-a apărut domnul respectiv, plin de sânge şi a spus să sun la 112 pentru ajutor, să-l ajut. Am sunat şi atât a fost, după aceea a venit ambulanţa şi l-a luat. M-a întrebat dacă vorbesc engleză, dar eu nu ştiu. Mi-a spus în română: ”ambulanţa” şi ”poliţia”, atât.

Venea din sens opus zonei unde spunea că l-a atacat colegul lui. Era în picioare, era conştient, mergea foarte rău, nu mergea ca un om sănătos. Din Ucraina parcă era, avea şi paşaportul la el. Era ora 3.30 când a venit el la mine. Când vedea o maşină se ascundea, îi era frică, credea că îl urmăreşte, îl caută”, a declarat cel care l-a descoperit pe rănit.

În ciuda condiţiei medicale extrem de grave, bărbatul era conştient şi încă se putea deplasa. Victima a fost împuşcată într-o casă aflată în construcţie în vecinătatea locului în care a fost descoperit de agricultor. Avea șase plăgi împuşcate, în zona braţelor, a toracelui şi a gâtului. Cea mai gravă părea să fie cea de la gât. 

Rănitul are domiciliul în Republica Moldova, însă potrivit martorilor nu cunoştea limba română, exprimându-se în ucraineană. Basarabeanul i-a povestit celui care l-a salvat că a fost împuşcat de un prieten de-al său.

Cetăţeanul moldovean a luat-o la fugă peste dealuri tocmai pentru a nu putea fi urmărit cu maşina de către atacatorul său, care, conform spuselor sale dorea să îl omoare. 

Inclusiv în momentul sosirii ambulanţei ce venise să-l preia s-a speriat ş s-a ascuns după o casă din apropiere. 

Atacatorul a fost prins în judeţul Maramureş, în urma unui filtru organizat de către poliţişti, și se pare că intenționa să părăsească ţara.

Cei doi erau în tranzit prin România. Nu e foarte clar ce căutau în localitatea bistriţeană Cepari, dar, după ce au oprit maşina în comună au intrat într-o casă izolată, aflată în construcţie, unde, în urma unui conflict spontan, unul dintre ei a scos arma şi a tras în amicul său.

Surse judiciare spun că în casa respectivă au fost găsite tuburile de cartuşe şi urme de sânge. Se pare că cei doi fie erau traficanţi de droguri, fie cărăuşi. 

SHARE