Becali și Voiculescu, act umanitar pentru eroul de numai șase ani din Vaslui - video

06 Dec 2016

Emanuel, la doar șase ani, a devenit eroul tuturor aflat în ultimele zile pe buzele tuturor românilor, după ce și-a salvat cele două  surori mai mici din flăcările ce le cuprinseseră casa.

  • Becali și Voiculescu, act umanitar pentru eroul de numai șase ani din Vaslui - video

Cei trei copii erau în îngrijirea bunicilor, în Vutcani, județul Vaslui, părinții fiind plecați la muncă în străinătate.

În momentul în care a izbucnit incendiul, cei trei copii erau singuri în casă, bunicul fiind plecat la muncă, iar bunica, încercând să profite că micuții dormeau, plecase la cumpărături.

Emanuel, cu o stăpânire de sine și un curaj incredibil pentru vârsta lui fragedă, și-a luat în brațe surioara de numai trei luni, iar pe cea de un an și trei luni de mână, aproape târând-o, și le-a scos din casa cuprinsă de flăcări. "Am luat-o pe Amalia în brațe și pe Ioana de mână și am ieșit ușor din afară. Nu mi-a fost frică", a povestit Emanuel jurnaliștilor.

Cei trei frați sunt copii ai lumii triste ce-a coborât  peste România, departe de părinții lângă care ar fi trebuit să crească, pribegiți prin lume după bani. Întrebat de reporter ce și-ar dori să-i aducă Moşu', Emanuel a rămas la fel de matur ca și gestul pe care l-a comis: a spus că-și dorește o nouă casă și hainuțe pentru el și pentru surioarele lui, nimic altceva.

Impresionați deopotrivă de fapta curajoasă a lui Emanuel, de la palat și din pușcărie, și Gigi Becali și Dan Voiculescu au colaborat, prin intermediari, urmând să cumpere o casă familiei greu încercate.

La Antena 3, Mihai Gâdea a anunțat, apoi Alessandra Stoicescu a confirmat că Fundația Mereu Aproape a găsit o casă nouă, chiar în comuna Vutcani, cu trei camere, cu livadă cu pomi fructiferi, notificând și ajutorul primit din partea lui Gigi Becali, care declarase anterior la România TV că este gata să cumpere locuința, actele urmând să fie semnate în cursul zilei de miercuri.

Concluzia este că Varanul și Ciobanul sunt în stare să facă fapte bune împreună, și chiar dacă pentru primul există oarecare urme de îndoială că gestul e total lipsit de ipocrizie, al doilea fiind recunoscut pentru generozitatea sa în cazuri de această natură, nu poți să nu te întrebi unde se aflau în tot acest timp ceilalți îmbogățiți ai României, nu?

SHARE