Ce sfaturi i-ar da Simona adolescentei care era acum 10 ani, când câștiga Roland Garros-ul la juniori

11 Iun 2018

Într-un interviu inedit, acordat WTA Insider, întrebată, dacă ar putea da timpul înapoi, ce i-ar spune adolescentei care era în urmă cu 10 ani, în 2008, când a câștigat turneul de la Roland Garros, la juniori, Simona Halep spune că și-ar fi dorit ca în perioada în care a trecut să-și fi putut stăpâni mai bine emoțiile.

  • Ce sfaturi i-ar da Simona adolescentei care era acum 10 ani, când câștiga Roland Garros-ul la juniori

"I-aș spune să încerce să-şi controleze focul interior şi nervii. Sunt o persoană foarte emoţională, aşa că dacă pot controla asta atunci pot juca tenisul meu cel mai bun”, a răspuns Simona.

Simona Halep a mai spus că a fost marcată de faptul că jucătoare împotriva cărora a evoluat şi-au arătat bucuria pentru faptul că a câştigat la Roland Garros primul titlu de Grand Slam.

”Este frumos că mulţi, mulţi, mulţi jucători de tenis au fost bucuroşi pentru că am câştigat acest prim grand slam. Cred că a fost momentul cel mai emoţionant. Nu pot să spun că nu sunt obişnuită cu fanii alături de mine, pentru că de fiecare dată este o atmosferă extraordinară, dar să vezi jucătoarele împotriva cărora joci că sunt fericiţi pentru tine, este foarte special”, a spus Simo.

Întrebată dacă se simte împlinită, eliberată, dacă ea consideră că a trecut linia de sosire sau doar a făcut un pas înainte, liderul WTA a răspuns: ”Bine, mă simt împlinită, cu siguranţă. Dar simt că vreau să joc mai mult. Seara trecută, când v-am vorbit şi voi m-aţi întrebat de Wimbledon, a fost ceva de genul . Dar în cameră, când mă gândeam, abia aşteptam să merg pe iarbă şi să joc. Îmi place această atmosferă, îmi place familia tenisului. Cu siguranţă, nu mă voi opri. Voi continua să joc şi să visez la mai mult”.

Simona a mai declarat pentru WTA Insider că părerea sa este că pregătirea fizică este mult mai importantă decât tenisul jucat pentru a se menţine în vârf.

”După Melbourne, am avut un drum nebun, nu m-am oprit din antrenament. Am făcut fitness în fiecare zi. Urăsc asta, pot să spun, nu-mi place în sala de sport. Dar am realizat în anii aceştia, de când sunt în top, că fără o pregătire fizică nu poţi fi acolo. Deci, la acest punct, pregătirea fizică este mai importantă decât tenisul, deoarece tenis joc deja de 20 de ani. Dar acum mă simt mai puternică fizic şi faptul că am atins o limită mai înaltă sau una mai adâncă la Melbourne m-a ajutat astăzi să simt că pot juca cinci ore”, a declarat Halep.

SHARE