Nesimțire! România, una dintre cele mai sărace ţări din UE, are pensionarul cu cea mai mare pensie!

13 Sep 2018

România e unul din cele mai sărace state ale Uniunii Europene, dar, ca lucrurile să nu fie degeaba, își permite să plătească cea mai mare pensie a unei persoane care nu a fost demnitar sau să fi activat în instituţii eminamente bugetare de referinţă, cum ar fi Curtea Constituţională...

  • Nesimțire! România, una dintre cele mai sărace ţări din UE, are pensionarul cu cea mai mare pensie!

Cea mai mare pensie din România a crescut în anul 2018 cu aproximativ 50% ajungând de la 34.700 lei la 51.334 lei! 

Persoana în ale cărei conturi se bucură în fiecare lună de suma menționată mai sus se numește Gheorghe Bălășoiu.

Ce merite are domnul Bălășoiu pentru a încasa o pensie atât de mare din partea statului român? Fost procuror-şef în judeţul Argeş şi comandant al Penitenciarului Colibaşi, ”notabile”, nu?

Mai este de precizat că din totalul de 56.816 lei – pensia brută - 3.609 lei provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adică din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat.

Din informaţiile cercetate de Realitatea Financiară, în acest moment, în Europa, pensii de stat mai mari de decât domnul Bălășoiu, favorizat al sorţii din România au doar foştii demnitari, cum sunt preşedinţii statelor.

Și toate astea se petrec în timp ce milioane de pensionari se chinuie să trăiască. Nu e un paradox, ci pur și simplu o nesimțire practicată la nivel de stat de zeci de ani...

SHARE