Ciudat!? Victor Ponta a primit cetățenia sârbă

11 Ian 2018

Fostul prim-ministru Victor Ponta a primit astăzi cetățenia Republicii Serbia, informează "Blic”, una dintre cele mai citite publicații din țara vecină, deținută de grupul Ringier.

  • Ciudat!? Victor Ponta a primit cetățenia sârbă

Victor Ponta va avea un pașaport sârb, au confirmat pentru ”Blic” surse din guvernul Serbiei. Fostul premier este cunoscut ca un apropiat al președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, și un susținător al integrării Serbiei în UE.

Publicația citată amintește că Ponta a fost prezent la ședința Parlamentului sârb în august 2016, la invitația lui Aleksandar Vucic, susținând și un discurs. Victor Ponta a afirmat la acel moment că Serbia a fost întotdeauna cel mai bun vecin și prieten al României și că ar trebui să adere la UE cât mai curând posibil.

”Blic” mai notează că Ponta a demisionat din funcția de prim-ministru la sfârșitul anului 2015, după proteste masive produse de incendiul din clubul ”Colectiv”.

De ce ciudat? Pentru că în Serbia și-a găsit refugiul și Sebastian Ghiță, prieten și amator de baschet la fel ca și Ponta, sau chiar ca și Kovesi...

SHARE