Congresul Mondial Evreiesc îl omagiază pe Regele Mihai, dar face praf România - măcelarul numărul doi de evrei, după Germania lui Hitler

07 Dec 2017

Congresul Mondial, cel mai înalt for al evreilor, aduce un omagiu Regelui Mihai, la trecerea sa în eternitate, prin vocea președintelui său, Ronald S. Lauder, dar, în același timp, provoacă o lovitură de imagine cumplită României, după cum scrie în comunicatul organizației, publicat pe worldjewishcongress.org.

  • Congresul Mondial Evreiesc îl omagiază pe Regele Mihai, dar face praf România - măcelarul numărul doi de evrei, după Germania lui Hitler

Congresul Mondial Evreiesc, cu sediul la New York, deplînge moartea Regelui Mihai, într-un comunicat dat ieri publicității de miliardarul Ronald Lauder, președintele forului, în care se amintește că fostul suveran ”a fost un mare prieten al poporului evreu” și un personaj care a salvat mii de vieți în Al Doilea Război Mondial, detașîndu-se de acoliții lui Hitler (o aluzie clară la Ion Antonescu - N.R.).

Mesajul lui Lauder menționează că țara noastră a fost, în cea de-a doua conflagrație mondială, măcelarul numărul doi de evrei al lumii, după Germania lui Hitler.

”A fost un adevărat apărător al democrației, în fața regimurilor totalitare, și chiar forțat să abdice și să plece în exil, de către comuniști, a continuat în întreaga sa viață să caute să-și ajute țara și să implore românii să-și înfrunte cele mai întunecate capitole ale istoriei lor.

Sute de mii de evrei au murit în România de mîinile regimului pro-german al lui Antonescu, mai mult decât au ucis orice alte forțe, cu excepția celui de al Treilea Reich și, fără intervenția fermă a Regelui Mihai și renunțarea sa la legăturile cu puterile Axei, nenumărați alții și ar fi pierdut, de asemenea, viețile.

În anii ce au urmat Holocaustului, Regele Mihai a făcut apel la români să-și amintească de evreii care au suferit de chiar mîna apropriaților lor creștini - ”Ei vor rămîne veșnic cetățenii noștri, frații și surorile noastre; vă cer să nu-i uitați”.

Mamei Regelui Mihai, Regina Elena, i-a fost recunoscută de către Yad Vashem lupta purtată în numele salvării evreilor, fiind declarată ”Drept între popoare”.

Să împărtășim memoria sa, alături de cea a Regelui Mihai, ca a unor oameni curajoși și cinstiți care cu generozitate au luptat împotriva răului și ale căror fapte bune trebuie să rămână un exemplu și în zilele noastre”, scrie în comunicatul respectiv.

 

SHARE