Copilaș de patru ani umilit de educatoare, care l-a mâzgălit cu pixul pentru că a fost neastâmpărat

16 Apr 2018

Există printre noi anumite persoane care ar trebui ținute nu numai departe de educație, ci și de societate, pentru că prin plăcerea de a-și dovedi superioritatea în fața unor suflete nevinovate distrug destine, și prelungesc domnia răului și a prostiei...

  • Copilaș de patru ani umilit de educatoare, care l-a mâzgălit cu pixul pentru că a fost neastâmpărat

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj efectuează o anchetă la Liceul Tehnologic Bustuchin, după ce o educatoare de la una dintre structurile unităţii a mâzgălit un preşcolar cu pixul pe frunte.

Băiețelul de patru ani a ajuns acasă de la grădiniță, într-una din zilele săptămânii trecute, cu semne făcute de pix pe frunte. El a povestit că mâzgălelile au fost făcute chiar de educatoarea sa, de la grădinița din Valea Pojarului, pentru că ar fi fost neastâmpărat.

Unchiul băiețelului a postat imaginea micuțului umilit de educatoare pe Facebook, alăturând un un mesaj de revoltă.

”Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tabla, cred că a spart și tabla, nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Rușine, doamna educatoare, așa educați copiii!”, a scris bărbatul.

Incidentul a stârnit reacții din cele mai dure atât în mediile de socializare, cât și în comunitatea locală, în contextul în care familia băiatului e de condiție modestă, iar copilul a fost pus încă o dată într-o poziție de inferioritate față de colegii lui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Gorj, Georgeta Popescu, educatoarea va fi sancţionată legal.

“Una dintre educatoarele încadrate la Liceul Tehnologic Bustuchin, la una dintre structuri, a folosit ca formă de pedeapsă pentru comportamentul unui preşcolar un pix, scriindu-l pe faţă. Va fi aplicată o sancţiune legală, cel puţin o mustrare în faţa colectivului, pentru că astfel de incidente nu sunt încurajate şi nu fac decât să provoace traume emoţionale unui copil aflat în formare şi noi, ca profesori, trebuie să fim pregătiţi să intervenim altfel, încât să-i facem să conştientizeze, să socializeze şi să reacţioneze normal”, a declarat luni Georgeta Popescu. 

Ce sancțiune legală? Ființa asta n-are niciun dram de dragoste pentru copii, cum să-i educe când îi face plăcere doar să-i înjosească? Să fie dată afară! Asta e singura soluție.

Explicația educatoarei 

“Nu am făcut-o cu răutate, nu l-am jignit, nu l-am lovit, nu am avut intenţia de a-l umili. Eu, în primul rând, nu am vrut să-l pedepsesc, am vrut să-i demonstrez cum e să ţi se deterioreze ce e al tău”, explică educatoarea

SHARE