CTP compară politicienii noștri cu cei americani: Problema României e că în loc de pro-fesioniști are acum în partea de sus pro-ști

12 Apr 2018

După ce a urmărit audierea lui Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a sesizat calitatea membrilor Congresului American și nu s-a putut împiedica să-i compare cu cei ai Parlamentului României.

  • CTP compară politicienii noștri cu cei americani: Problema României e că în loc de pro-fesioniști are acum în partea de sus pro-ști

"Mai toți de o anumită vârstă. Mi-a plăcut cum vorbeau, foarte educați în discurs. Școală bună de vorbire, spre deosebire de bostangiii și mazdroapele din Parlamentul României. Da, e o plăcere să-i vezi. Alt stil. Altă ligă (...) 

Senatorii și deputații de acolo erau profesioniști, își făceau fiecare meseria foarte bine. Problema României e că în loc de pro-fesioniști are acum în partea de sus pro-ști. Pro și pro. Asta e tot”, a spus CTP, la Digi24.

Despre problema Facebook, dezbătută în Congresul American, CTP crede în sinceritatea declarațiilor lui Zuckerberg și că rețeaua de socializare devine un mediu în care se pot produce manipulări de opinie doar în cazul persoanelor care nu sunt pregătite să discearnă informațiile și că acest lucru poate dispărea doar prin educație.

”Mark Zuckerberg a spus un lucru de bun simt. Facebook e rețea privată, dacă doriți să intrați, bine. Dacă nu, nu. Eu aș vrea să intrați, să comunicați, e un risc, vi-l asumați în cunoștință de cauză. Eu nu bifez nimic. Nu am nimic de ascuns. Ce să ascund eu? Datele alea ți le fură degeaba. 

Mie poate să-mi fure toate datele, ce vrei să știi despre mine - dau tot. Asta înseamnă că voi putea fi manipulat vreodată? Nu. Pentru că am mecanisme imunitare bine puse la punct. Ceea ce nu au cetățenii. Asta trebuie să aibă. Să învețe să se apere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

SHARE