CTP: În clipa de față, domnii Dragnea și Tăriceanu sunt echivalentul lui Petru Groza și Gheorghiu Dej

07 Dec 2017

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, alături de Andreea Esca, plecarea la cele veșnice ale Regelui Mihai. Evident, comentariul său a fost unul clasic, cu scrâșnet de măsele și sentențios.

  • CTP: În clipa de față, domnii Dragnea și Tăriceanu sunt echivalentul lui Petru Groza și Gheorghiu Dej

”Nu e prima despărțire de Regele Mihai. E a treia. Am putea spune chiar că este a treia moarte a Regelui Mihai. Prima dată, Regele Mihai a murit pe 30 decembrie 1947, nu? A pleca departe de țară înseamnă a muri, mai ales pentru un rege.

A doua oară a murit atunci când a acceptat așa numita reconciliere cu Iliescu, în anul 2000. Și a treia oară s-a întâmplat acum. Suntem, după părerea mea, într-o situație foarte asemănătoare cu cea din 30 decembrie 1947. De ce? Pentru că folosindu-l în continuare pe Regele Mihai ca un camuflaj, așa cum se întâmplă din 2000 încoace, Regele Mihai a funcționat ca un camuflaj pentru toate ticăloșiile PSD. De aceea s-a făcut atunci acea manevră.

În clipa de față, domnii Dragnea și Tăriceanu sunt echivalentul lui Petru Groza și Gheorghiu Dej. Lui Gheorghiu Dej și Petru Groza, hai să-i punem așa. Gheorghiu Dej de la Partidul Comunist, clar, adică domnul Dragnea, și Petru Groza, necomunist în teorie, dar un agent al noului regim, aproape mai puternic decât Gheorghiu Dej în acea perioadă. Corespondent? Cine? Domnul așa zisul liberal, domnul Tăriceanu.

Ce făceau atunci cei doi? Îi puneau pistolul pe masă Regelui Mihai și spuneau, liber constrâns, să părăsească România cât de curând. Nu-i lăsau nicio posibilitate de ieșire. Cu pistolul pe masă. Ce distrugeau atunci, Groza și Gheorghiu Dej? Nu numai regalitatea în România, nu numai monarhia, ci și statul de drept. Era cel mai grav atac posibil la justiție. Se începea cu el, adică înlăturarea șefului statului fără niciun fel de consultare a poporului, fără un referendum. Pe baza niciunei legi. Era ceva complet în afara justiției, un act banditesc, prin care l-au eliminat pe Regele Mihai”, a declarat CTP în emisiunea în emisiunea ”Esca și Escu”, pe știrileprotv.ro.

 

SHARE