CTP îl desființează pe Iohannis: Președintele are din ce în ce mai des grave probleme de logică

11 Iul 2018

Într-o intervenție la Digi24, Cristian Tudor Popescu crede că președintele Klaus Iohannis trebuia să facă declarațiile făcute astăzi, la Bruxelles, în legătură cu demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA chiar luni, atunci când a semnat decretul de revocare a procurorului-șef al DNA.

  • CTP îl desființează pe Iohannis: Președintele are din ce în ce mai des grave probleme de logică

Jurnalistul este de părere că Iohannis a ținut să abordeze subiectul, doar după ce a văzut că pierde sprijinul celor care l-au votat.

"Domnul președinte are din ce în ce mai des grave probleme de logică, înainte de a discuta de caracter și de morală. De ce nu a spus aceste lucruri, pe care le-a exprimat la Bruxelles, la București prin viu grai, în ziua în care a semnat decretul?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat ce ar fi schimbat dacă făcea aceste declarații în urmă cu două zile, când a semnat decretul, jurnalistul a răspuns că „ar fi schimbat mult”.

”Dacă ar fi spus numai asta, ce a spus acum, însemna mult mai mult. Să spună: Nu am ce face, trebuie să respect hotărârea CCR, dar este nedreaptă. Este făcută în baza unui raport jalnic din punct de vedere intelectual și juridic, care nu m-a convins. Activitatea DNA și a domnei Kovesi le consider foarte bune. CSM s-a exprimat, a dat un aviz negativ și totuși sunt silit pentru a respecta (...) această hotărâre a unor oameni care s-au exprimat la limită. Trebuia să spună aceste lucruri. După care să spună: Totuși, nu putem să nu respectăm hotărârile Curții, pentru că am putea ajunge la anarhie. A fost absent cu desăvârșire în acea zi”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adăugat că președintele a vorbit despre acest subiect, după două zile, la summitul NATO de la Bruxelles, pentru că „a avut ce efecte a avut atitudinea domniei sale”. „A văzut reacțiilor celor care l-au votat și încearcă să dreagă busuiocul, dar nu mai poate”, a completat el.

„Asigură că va sprijini lupta anticorupție. Astea sunt vorbe de înălțat zmeul. Ce să facă? Tocmai le-a demonstrat procurorilor că nu a putut să se opună până la capăt unei cereri cât se poate de nedrepte. Și cel care îi pune și scoate pe magstrați este dl. Tudorel Toader. Asta a comunicat dl. președinte în sprijinul luptei anticorupție”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

SHARE