Culmea absurdului! SPP-ul a dresat lebede pentru vizita lui Bush în România

05 Mai 2017

Noi românii suntem oameni ospitalieri, primitori, bucuroși de oaspeți, cel puțin așa ne place să spunem despre noi...

  • Culmea absurdului! SPP-ul a dresat lebede pentru vizita lui Bush în România

Dacă pe vremuri Gheorghe Ștefan - Pinalti - le-a propus arbitrilor partidei disputate în cupele europene, de echipa pe care o patrona, Ceahlăul Piatra Neamț, să se cunoască cât se poate de bine cu un grup de "folcloriste", pregătite special pentru acest eveniment, ar fi fost strigător la cer ca oficialitățile române, de partid și de stat, să nu caute să profite de vizita președintelui american George W. Bush în România, în aprile 2008, ne povestește evz.ro.

George W. Bush, însoţit de soţia sa, Laura, s-a aflat în România în perioada 1-4 aprilie 2008 pentru o vizită oficială şi pentru a participa la Summitul NATO.

Pe 2 aprilie, Bush s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la vila Nufărul de la Neptun, unde au făcut o plimbare în jurul lacului din apropierea vilei, un bun prilej pentru a se lăsa fotografiați de jurnaliști.

Până aici, nimic deosebit, dar...

În luna ianuarie 2008, ofiţerii Secret Service care au inspectat traseele de deplasare din judeţul Constanta şi vila Nufarul din Neptun le-au comunicat reprezentanţilor SPP că ar fi musai ca  pe lacul din apropierea vilei unde urma să aibă loc întalnirea dintre Băsescu şi Bush să treacă cel puțin câteva "lebede pe ape".

Săracele lebede, urmau să primească misiunea de a se apropia de aleea pe care se plimbau cei doi șefi de stat, creând astfel o imagine spectaculoasă pentru media .

Dacă e ordin, cu plăcere! Un ofiţer SPP a primit sarcina de a crea reflexul condiționat al lebedelor, de a se apropia de mal atunci când o persoană se plimba pe aleea din apropiere.

Timp de câteva săptămâni, SPP-istul a învățat lebedele cu firimituri de pâine, creându-le impresia că oricine s-ar fi ivit pe aleea, urmau să primească mâncare.

SPP-istul a fost un strateg desăvârșit, la ora întâlnirii Bush - Băsescu, lebedele şi-au făcut apariţia în momentul în care cei doi președinți se plimbau pe malul lacului de la vila Nufărul.

Imaginile difuzate de televiziuni au făcut înconjurul lumii, încântând privitorii, din toată afacerea numai cele două lebede au ieșit prost, neprimind nici o firimitură de pâine din partea celor doi şefi de stat.

Și cum absurdul nu era destul, cei de la SPP pregătiseră şi o variantă de rezervă. În cazul în care nu se reuşea dresarea lebedelor, urma să se folosească două păsări împăiate, dirijate de sub apă de către scafandri.

Deși trebuie privită cu reținere, povestea are șanse destul de mari să se fi întâmplat, având în vedere că lumea pare să fie condusă de oameni din ce în ce mai bolnavi...

SHARE