Cum a reuşit Vlad Cosma să înregistreze discuţiile din birourile DNA, în ciuda controlului de la intrarea în instituție

12 Feb 2018

Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, i-a înregistrat pe procurorii DNA chiar în birourile acestora, folosind un dispozitiv care nu a putut fi detectat de dispozitivele de securitale ale instituţiei.

  • Cum a reuşit Vlad Cosma să înregistreze discuţiile din birourile DNA, în ciuda controlului de la intrarea în instituție

Procurorii anticorupţie din Ploieşti au deschis un dosar penal privind infracţiuni de şantaj care îi vizează pe membrii familiei Cosma, dar şi pe apropiaţi ai acestora, se arată într-un comunicat remis presei de DNA.

Informaţia vine după ce, duminică, au apărut în spaţiul public mai multe înregistrări care surprind discuţii între Vlad Cosma şi procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, dar şi cu fostul procuror Mircea Negulescu.

Potrivit DNA înregistrările audio au ca scop compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauzele privind pe Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, pe fiul acestuia, Vlad, dar şi pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Jurnaliștii prezenți în studioul Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, au lăsat să scape informația conform căreia înregistrările au fost realizate cu ajutorul unui dispozitiv special ataşat de ceasul pe care îl purta la mână Vlad Cosma în timpul discuțiilor cu procurorul Mircea Negulescu, informație confirmată și de alte surse apropiate anchetei.

În sediul DNA de la Ploieşti orice vizitator, indiferent de calitatea acestuia, fie că este inculpat într-un dosar, avocat sau martor, este verificat la intrare de către un jandarm cu ajutorul unui aparat de detectare a metalelor. Accesul în interiorul birourilor procurorilor este interzis cu telefonul mobil sau cu aparatură foto, orice echipament de acest tip fiind oprit la poartă şi depozitat într-un dulap special amenajat.

Cu toate acestea, aparatura de înregistrare audio-video de ultimă generaţie - microfoane performante, de mici dimensiuni, care au forma unor nasturi, fermoare sau care pot fi ataşate la un obiect de scris, la ceas sau la bijuterii - se pare că nu poate fi depistată cu ajutorul echipamentului folosit în prezent.

SHARE