Cum un apel la 112 e pe cale să schimbe viața unei familii din Arad - video

05 Sep 2017

Cine nu sare, cine nu sare, ori e jandarm, ori este... se mai aude pe stadioane. Întâmplarea povestită în acest articol demonstrează că în spatele echipamentului de protecție, bat niște inimi mari și fierbinți, de oameni!

  • Cum un apel la 112 e pe cale să schimbe viața unei familii din Arad - video

Un apel la 112 a schimbat modul de viața unei familii din Arad, care locuia în frig şi beznă. Jandarmii solicitați să intervină au descoperit povestea unui tată rămas fără loc de muncă, care îşi creşte singur cei doi copii, de 11 şi 13 ani. Ei au plătit facturile restante, au cumpărat mâncare şi au făcut rost de bani cu care vor renova locuința celor trei.

Un apel la 112, în luna februarie 2017. Jandarmii au fost chemați de urgență să intervină într-un parc din Arad, unde un bărbat încerca să convingă un băiat să îl urmeze. Din informațiile primite atunci, oamenii legii credeau că au de a face cu un posibil caz de răpire, însă ce a urmat pare desprins dintr-un film, tatăl încerca să îşi convingă băiatul, fugit de acasă, să se întoarcă. Copilul, în vârstă de 10 ani, le-a spus că e mai bine în ger decât acasă.

"El ne-a spus că vrea să stea mai mult prin parcuri cu copiii pentru că acasă este frig, nu au curent, nu au condițiile necesare. Auzind astea, i-am urcat pe amândoi în maşină şi ne-am deplasat la domiciliul lor, să vedem care este treaba acolo", povestește jamdarmul Cristian Năstase.

Jandarmii au găsit o locuinţă sărăcăcioasă, fără caldură, fără lumină în care un părinte singur, care îşi pierduse locul de muncă se chinuia să supravieţuiască cu cei doi copii. 

"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la curent, să vedem ce datorii are. Acolo avea vreo 300 şi ceva de lei. Am adunat noi banii şi i-am reconectat curentul. Am găsit un cabinet medical care a plătit factura, care de acum încolo o plăteşte permanent", mai spune Cristian Năstase.

Jandarmii s-au interesat şi de situația celor doi copii la şcoală. Au descoperit că fata, de 13 ani, este un elev model.

"Am luat legătura cu cineva şi o să le aducă o maşină nouă de spălat, rechizitele şcolare pentru noul an şcolar, haine şi o firmă din Timişoara am înțeles că se va ocupa de renovarea apartamentului", spune jandarmul Florin Roz.

Cei care vor să ajute această familie nevoiașă pot să-i contacteze pe reprezentații Inspectoratului de Jandarmi Arad.

Jandarmii au salvat o familie de la sărăcie

SHARE