Dana Deac luptă din nou cu cancerul

11 Sep 2017

Dana Deac e o adevărată luptătoare. A aflat că are cancer la sân în 2008, de atunci a trecut cu fruntea sus și neabătută prin mai multe intervenţii chirurgicale şi luni de spitalizare.

  • Dana Deac luptă din nou cu cancerul

Urmează să efectueze o nouă intervenție chirurgicală, în Turcia, un alt impas pe care avem încrederea și speranța că-l va depăși cu bine. 

Dana Deac a simțit nevoia să împărtășească și celor care trec prin situații asemănătoare modul în care a găsit speranță, liniște și curaj pentru a depăși toate greutățile ivite în cale - așa s-a născut danadeac.com - un site din care preluăm integral primul articol și pe care vă invităm să-l citiți.

_______________

Pentru cei care nu văd soluția…

În urmă cu zece ani, am avut prima oară cancer, iar povestea mea a devenit publică. Drama mea pe care o doream închisă în spațiul propriei mele istorii, era de acum un motiv de discuții între prieteni, o puternică motivație pentru persoanele caritabile de a fi de ajutor, în mod concret și consistent, unei jurnaliste pe care o primiseră în casa lor la micul dejun, chiar dacă le oferea o cafea cu sare. 

Le sunt recunoscătoare Cristinei Țopescu și Florianei Jucan pentru că au știut mai bine decât mine de ce aveam nevoie atunci, iar suportul lor a fost repede preluat de foarte mulți, peste o sută de donatori  din toată țara.

Când esti pe micul ecran, viața ta nu-ți mai aparține în totalitate. Ești expus și acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiați mie. Campania declanșată în presă pentru a fi ajutată finaciar, suportul primit din partea Fundației Renașterea au contat extrem de mult pentru însănătoșirea mea. Ce a urmat de atunci ține de o istorie personală pe care am împărțit-o cu tot atâția îngeri, așa îmi place mie să le spun, dar și cu tot atâția detractori.

Am trecut prin multe în acești zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală. Nu am răspuns niciodată cu aceeași monedă celor ce mi-au produs suferință. Încercările prin care am trecut m-au înțelepțit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieții. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri și victorii, dar fără să fi caștigat bătălia în mod definitiv.

În luna iunie am primit vestea că biopsia unui nodul tiroidian anunța un nou cancer. De data aceasta geografia bolii mele mă ducea în Turcia. Am primit din nou ajutor. Spitalul Memorial din Istanbul îmi oferea șansa unei operații în timp util și în condiții excepționale. 

Anul acesta am împlinit 55 de ani, iar ziua mea de naștere a fost mai lungă cu trei ore pentru că veneam spre casă din Astana, Kazahstan. După sosire, am intrat din nou în lupta pe care am mai dus-o de atâtea ori. 

După zece ani, am decis să întorc binele primit și prin acest blog. Doresc să vă împărtășesc povestea mea spre a fi de ajutor sau pentru a-i inspira pe cei ce nu văd soluția din cauza grijilor. 

danadeac.com

SHARE