De ce nu se 'înghit' deloc primele jucătoare de tenis ale ţării, Simona Halep și Sorana Cîrstea

12 Feb 2018

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt cele mai exponențiale jucătoare de tenis din ultimul deceniu pe care le-a avut România.

  • De ce nu se 'înghit' deloc primele jucătoare de tenis ale ţării, Simona Halep și Sorana Cîrstea

Sorana este prima dintre componentele generaţiei sale care a explodat în clasamentul WTA, ajungând în 2013 pe locul 21 în lume. În aceleași vremuri, Simona Halep, care avusese rezultate foarte bune la junioare, începea la rândul său ascensiunea în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Rezultatele din ce în ce mai bune ale Simonei au acaparat atenţia publică și au determinat scăderea interesului pridus de Sorana, fapt care, inevitabil, nu i-a fost pe plac, mai ales că Sorana vindea mai bine ca imagine, fiind o prezenţă mai agreabilă decât Halep în zona mondenă a tenisului.

Treptat între cele două jucătoare s-a creat o prăpastie din ce în ce mai mare, alimentată de orgoliul Soranei şi de inabilitatea Simonei de a socializa, ea fiind o jucătoare mai degrabă izolată decât integrată în gașca din afara terenului din circuitul feminin de tenis.

Aşa s-a ajuns ca Halep şi Cîrstea să se perceapă una pe cealaltă cu răceală, doar din politețe.

Meciul de FED Cup, câştigat de România contra Canadei la Cluj, a prilejuit o nouă întâlnire între Halep şi Cîrstea, care aproape s-au ignorat.

Fotografiile surprinse la dineul oficial sunt mai mult decât elocvente în acest sens, cele două lăsând impresia că încearcă să stea cât mai departe una de alta.
   
De altfel, înaintea plecării spre Cluj, Sorana Cîrstea a avut o declaraţie cumva răutăcioasă la adresa Simonei, spunând că "România nu stă în Halep“, în vreme ce restul jucătoarelor noastre au afirmat că absenţa numărului doi mondial este o pierdere mare pentru echipa noastră. Afirmaţia ei întregeşte un peisaj în care cele două au confirmat adesea că nu au nicio relaţie, Halep spunând că nu e prietenă cu Sorana, iar aceasta "uitând" să o felicite atunci când Simona a devenit numărul 1 mondial.
   
Sorana Cîrstea şi Simona Halep s-au întâlnit de trei ori pănă acum în WTA. Cîrstea conduce cu 2-1 la întâlnire directe, dar meciurile lor s-au disputat în urmă cu mulţi ani: 2008 Sorana  a învins la Bucureşti, 2010 Halep a învins la Marbella, 2010 Sorana a învins la Cincinnati.

Halep vs Cîrstea, în tenis

Turnee câştigate

Simona Halep - 16

Sorana Cărstea - 1

Rezultate la Grand Slam

Simona Halep - 3 finale

Sorana Cărstea - 1 sfert de finală

Câştiguri din tenis

Simona Halep - 22.429.763 dolari

Sorana Cărstea - 4.403.038 dolari 

SHARE