De sărăcie, o bătrână de 83 de ani și-a îngropat fiul în grădina casei

15 Mai 2017

”Știi, fratele tău nu e în Spania, așa cum v-am zis la toți. E mort, îngropat de mine în curtea din spatele casei!”, a fost mărturisirea pe care o bătrână de 83 de ani a făcut-o, ca o spovedanie, unui alt fiu de-al său.

  • De sărăcie, o bătrână de 83 de ani și-a îngropat fiul în grădina casei

Bătrâna din Moisei, județul Maramureș, a fost, pentru câteva ore, suspectă de crimă fiind bănuită că și-ar fi ucis fiul, și că și-a ascuns fapta îngropându-l în grădina casei. Cercetările preliminare l-au vizat chiar ca autor al omorului un alt fiu de-al său, aflat la muncă în Germania.

Povestea însă e și mai dramatică... În urmă cu trei ani, bătrâna și-a îngropat fiul, răpus de boală, în curtea casei din cauza faptului că era prea săracă să-și poată permite să-l îngroape creștinește, oricât de modestă ar fi fost aceasta.

Legiștii au săpat în locul indicat de bătrână și, la un metru și ceva adâncime, au descoperit îngropat cadavrul în putrefacție al unui bărbat.

”La o primă examinare, pe cadavru nu au fost descoperite urme de violență care să ne conducă spre ipoteza unei crime. Au fost prelevate însă și probe pentru analizele anatomo-patologice de la ale căror rezultate vom primi răspunsuri complete. În acest moment nu vorbim despre un omor”, au declarat surse judiciare pentru libertatea.ro.

”Nu l-am omorât. Era bolnav rău de plămâni. Când a murit, nu aveam bani să-l înmormântez creștinește, așa că m-am gândit să-l îngrop în curtea casei. Singură am săpat groapa și l-am băgat acolo. Noaptea… La toți le-am spus că băiatul meu e în Spania, că s-a mutat de tot acolo… Acum, după atâți ani, mă răscolesc noaptea-n somn că băiatul meu nu se odihnește într-un cimitir, cu  cruce la căpătâi… Că nu  avut parte de o slujbă pe lumea ailaltă… Muream mâine-poimâne și nimeni nu știa că e acolo. De asta am spus ce am făcut. Dacă am greșit…”, le-a spus bătrâna investigatorilor maramureșeni.

Pornind la informațiile oferite de bătrână, care nu are nici un document legat de boala fiului său, dar care a oferit detalii cu privire la anumite unități medicale unde acesta a fost investigat, anchetatorii vor merge din spital în spital, pentru a verifica unde a fost tratat omul și de ce boală a suferit.

Investigatorii au stabilit că secretul  morții fiului ei nu i-a adus, în toți acești ani, nici un beneficiu, indiferent de natura acestuia.

Ce surprinde în acest caz este totala lipsă de încredere în solidaritatea umană, oare atât de mult să ne fi izolat în noi înșine încât să credem că nimeni nu ne poate sări în ajutor atunci când avem nevoie?

SHARE