'Good girl, c'mon!'. Sfaturile lui Darren Cahiil, care au reușit să o mobilizeze pe Simona și să întoarcă jocul în favoarea ei - video

12 Mar 2018

Darren Cahill și-a adus din nou contribuiția la echilibrul mental al Simonei Halep și la recăpătarea încrederii în forțele proprii, și a ajutat-o să câștige partida pe care sportiva româncă a susținut-o în cadrul turneului de la Indian Wells, înpotriva americancei Caroline Dolehide, scor 1-6, 7-6 (3), 6-2.

  • 'Good girl, c'mon!'. Sfaturile lui Darren Cahiil, care au reușit să o mobilizeze pe Simona și să întoarcă jocul în favoarea ei - video

Intervenția antrenorului australian, care a fost hotărâtoare pentru desfășurarea partidei, s-a petrecut într-un moment dificil pentru Simona, după ce jucătoarea americancă își adjudecase primul set, și Halep conducea în cel de-al doilea cu 3-2, dar se manifesta cu nervozitate atunci când nu-i intrau mingile așa cum își dorea.

"Fii mai agresiva cu reverul, loveste mai des in lung de linie, pentru ca in acest moment lovesti prea in spate, iar toate loviturile tale de rever ajung in mijlocul terenului. Ea stie astfel ca va juca un forehand dupa ce ti-a dat pe rever - asa ca de pe rever, ori dai un cross-scurt, pentru a-i tinti reverul, ori fii agresiva - lovesti in lung de linie. Nu te-am vazut lovind asa decat o singura data - in urma cu vreo doua game-uri.

Nu ma deranjeaza ce faci pe terenul de egalitate. Dar - acelasi lucru in terenul de avantaj - cand vezi ca vine mingea cu efect, trebuie sa faci pasul in fata pentru a returna acea chestie. Ori tintesti spre rever, ori mergi direct pentru lovitura decisiva, in lung de linie. Este acelasi lucru - trebuie sa o scoti din zona de centru a terenului, pentru ca atunci cand ramai prea in spate, stie ca nu o vei pedepsi cu reverul, asa ca vei fi mai agresiva cu reverul tau. O dai tare in lung de linie sau o dai mai moale, pe diagonala. E ok daca prinzi linia, poti face o greseala, dar nu trebuie sa rupi cu diagonala.

Mi-ar placea cateva forehand-uri cu spin, inalte, spre reverul ei. In ultimele game-uri ai inceput sa simti dreapta - da in lung de linie, cu mai mult spin, scoate-o din zona de confort si apoi poti sa o alergi pe partea de forehand. Nu trebuie sa te iei la tranta cu ea. Foloseste putin mai mult saritura din suprafata de joc pentru a-ti castiga ceva timp, mentine mai mult pozitia pe linia de fund a terenului. Good girl, c'mon!", i-a transmis Darren Cahill.

În afara elementelor tehnice pe care Cahill i le-a oferit Simonei, se mai poate remarca și calmul cu care acesta se exprimă și fluența discursului.

SHARE