Logică românească! Urmărit penal pentru că a salvat o cățea cu pui - video

12 Ian 2017

Costel Bărbat, un medic veterinar din județul Gorj este cercetat penal pentru furt după ce a intrat în padocul unei asociații de protecție a animalelor și a luat o cățea și pe cei trei pui ai acesteia pentru a-i feri de gerul de afată. 

  • Logică românească! Urmărit penal pentru că a salvat o cățea cu pui - video

Puii se născuseră de doar câteva zile, iar temperaturile scăzute de afară au născut în mediile de socializare îngrijorare pentru soarta lor. 

Medicul veterinar fusese anunțat de cei din zonă de starea cățeilor, care, abia născuți, stăteau în frig și riscau să moară. 

El a încercat să adopte cățeaua și puii, numai că administratorul adăpostului a tărăgănat procedurile. Dorind cu orice preț să-i salveze medicul a sărit gardul padocului și a luat animalele fără permisiunea celor care le "îngrijeau".

'Cunoșteam din poze situația, în urma discuțiilor pe care le-am avut pe rețelele de socializare. Știam cum arată, am sărit gardul, am adus-o mai întâi pe femelă la mașină, apoi m-am întors dupa puiuți, a declarat medicul veterinar jurnaliștilor.

Reprezentanții adăpostului câinilor fără stăpân au reclamat fapta la poliție, catalogând-o drept furt.

"Din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi luat puii pentru a le acorda îngrijirile necesare, în cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt", a comunicat în obișnuitul limbaj de lemn reprezentanta poliție, fără să clipească la debitarea acestei enormități.

Reprezentantul "părții vătămate" spune că administratorul padocului s-a speriat de faptul că urma să fie trasă la răspundere pentru dispariția animalelor.

Dupa audieri, medicului i s-a permis sa pastreze animalele si sa le trateze, el speră ca, deși se întâmplă în România, rațiunea să triumfe și să fie scos de sub urmărire penală. 

În altă ordine de idei, pentru unii dintre membrii asociațiilor de protecție a animalelor, sufletele de care ar trebui să aibă grijă sunt doar niște obiecte de inventar, care generează venituri. Daca tot ii ingrijesc, de ce mor de foame, de frig, de ce nu fac nimic sa le gaseasca familii? Pentru că nu ar mai avea cum să câștige bani?

SHARE