Martorii, despre drama tinerei care şi-a văzut soţul înecându-se la Mangalia. Fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere şi de spaimă

10 Aug 2017

Cei care au asistat la tragedia petrecută marţi, 8 august, pe plaja Laguna din Mangalia, când Adrian Ciureanu (30 ani) a sărit în apă în ajutorul unei femei şi a fetiţei ei de nouă ani luate de valurile puternice şi trase spre larg, resimt încă neputința și părerea de rău în fața unei întâmplări în care un suflet mare a fost curmat de inconștiența altor semeni de-ai săi.  

  • Martorii, despre drama tinerei care şi-a văzut soţul înecându-se la Mangalia. Fugea în urma salvamarilor transfigurată de durere şi de spaimă

"De două zile este arborat steagul roşu, salvamarii umblă că nebunii, fluieră, dau din mâini... dar idioţii sunt în apă. Şi ieri, şi azi sunt pe aceeaşi plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul şi am văzut inconştienţa «părinţilor», nici nu ştiu dacă se pot numi aşa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului şi trebuie să moară tineri pentru inconştientă unora.  

Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el... în larg. 

De pe plajă, cel decedat şi încă un băiat, văzând toată faza şi auzind ţipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuţi omul în nevoie). Femeia şi copilul au fost împinse de cei doi spre ţărm...şi au reuşit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg. 

În acel moment am văzut şi eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenţilor puternici care te trag sub val. Cine cunoaşte Mangalia ştie că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere şi Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura. 

Soţia decedatului zbiera de pe margine şi nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reuşit să înainteze, zic eu că a fost mai în faţă de zona curenţilor şi a reuşit să iasă. 

Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiştii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău şi că nu se mai poate ţine (probabil infarct, probabil panică...), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta şi parlamentării nu au timp, sunt în vacanţă!“, scrie pe Facebook Adelina-Ramona Monda din Arad.

"Eram pe plajă în momentul tragediei... Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm şi apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toţi oamenii din apa. Înţelesesem că se întâmplase ceva cumplit. 

O doamnă (acum realizez că e soţia victimei) fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simţit durerea. 

Cel mai rău era că nu puteam face nimic... Ce să îi spui? Cum să o ajuţi? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situaţie? Mi se rupea sufletul... Am mustrat în gând marea şi am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru... Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“, a scris şi Alina Maria Nichita
 

SHARE