El e încă mândru că e român, tu mai ești? - video

01 Dec 2017

Ei au murit, nu-i știm, nu au nume, sunt anonimi pentru noi, au fost totul pentru cei care i-au pierdut. Fără mormânt, cuminți sau derbedei, aduși la oaste cu forța sau din mândrie, deștepți sau proști, ei sunt cei care, înspăimântați de moarte, au dat din zilele vieții lor celor ce urmau să vină după ei, să viseze, să iubească și să înjure în aceeași limbă, în vremuri mai bune.

  • El e încă mândru că e român, tu mai ești? - video

Așa e, istoria unui neam e clădită pe oasele eroilor ei. Voi, cei care citiți aceste rânduri, mai sunteți mândri că sunteți români?

Ezitați, dezamăgiți de realitate, de așteptările înșelate, de minciună, de subcultura care începe să înlocuiască definitiv ceea ce spuneam noi, românii, lumii.

"Nu plânge, maică Românie", o poezie găsită în ranița unui soldat căzut pe front în Primul Război Mondial, recitată cu lacrimi în ochi, peste un veac, de un puști, la reinaugurarea  Cimitirului de Onoare al Eroilor din Primul Război Mondial. E un moment de emoție, a lui și a noastră.  A lui, Aurelian Amariei, elev la Școala 311 din București, unul dintre cei puțini care mai simte emoția românismului.

Acasă sau răsfirați printre străini, voi, mai sunteți mândri că sunteți români?

SHARE