Educație cu bățul! Elev de clasa I, bătut de învățător pentru că nu se concentra la repetiția pentru serbarea de 8 martie

11 Mar 2018

Un incident revoltător s-a petrecut la Şcoala Gimnazială ”George Bariţiu” din localitatea clujeană Jucu de Sus - un învăţător, supărat că un elev de clasa I nu se concentrează în timpul repetiţiei pentru serbarea de 8 Martie, l-a bătut pe săracul copil cu o bucată de lemn, în zona feselor şi a mâinilor! 

  • Educație cu bățul! Elev de clasa I, bătut de învățător pentru că nu se concentra la repetiția pentru serbarea de 8 martie

Ziua următoare, băiețelul a fost dus de mama sa la I.M.L. Cluj, unde i s-a emis un certificat medico-legal, femeia fiind determinată să depună o plângere penală pe numele învăţătorului, pentru practicile sale neconforme cu educația – această bătaie fiind una dintr-un lung şir administrate copilului ei .

”Ioan Deneş, învăţătorul clasei băiatului meu, a făcut repetiţie cu copiii pentru serbarea de 8 Martie. Fiul meu, pe care-l vedeţi şi dumneavoastră – destul de plăpând, l-am născut prematur – se tot bâţâia fiindcă obosise şi nu se mai putea ţine pe picioare.

Fapt care l-a enervat la culme pe învăţător, astfel că respectivul a înşfăcat un lemn, lung de vreo treizeci de centimetri, cu care a început să-l lovească peste şolduri. Apoi l-a întrebat unde-l doare, iar micuţul, pentru că e de la ţară, ca şi noi de altfel, i-a spus, fără vreo intenţie de a-şi bate joc de el: „la cur”. Acest lucru i-a sporit învăţătorului mânia, care a continuat – cu şi mai mult sârg – să-l lovească. Iar când a ajuns băiatul, acasă, m-am îngrozit, pur şi simplu: avea urme de lovituri pe şolduri şi mânuţe”, a declarat mama băiețelului, pentru gazetadecluj.ro.

În timp ce povesteşte, băiatul îşi tot întrerupe mama şi o avertizează că ameţeşte… Este poftit apoi, împreună cu mama lui, în cabinet, şi se întorc amândoi după câteva minute cu un certificat medico-legal. După ce-şi vâră certificatul în poşetă, aceasta adaugă, la fel de supărată:

”Acum ne prezentăm la postul de poliţie şi depunem plângere penală împotriva învăţătorului, mai ales pentru că e cam a treia oară când îl bate pe fiul meu. Dar la fel procedează şi cu alţi copii – însă, din păcate, ceilalţi părinţi se tem de el şi nu i-au făcut, deocamdată, plângere. Şi încă ceva: deşi are casă într-o altă localitate îşi obligă elevii să nu iasă prin sat, doar să stea în casă şi să înveţe – iar fiul meu se teme să iasă din casă chiar şi când e împreună cu noi, ca să nu-l vadă învăţătorul şi să-l pedepsească după aceea”, a mai declarat mama copilului.

Surse citate de gazetadecluj.ro spun că învățătorul are un comportament aproape deviant, făcându-i plăcere să-și terorizeze elevii, lemnul cu care i-a aplicat corecția băiețelului având chiar și un nume. 

Cu siguranță cazul trebuie cercetat atât penal, cât și de inspectoratul școlar, un asemenea individ neavând ce căuta în educație!

 

SHARE