Culmea educației! O elevă a intrat la liceu doar cu punctele din oficiu obținute la probele de la Evaluarea Națională!

09 Iul 2018

În fiecare an Evaluarea Națională ține cu sufletul la gură mii de elevi, plus rudele aferente acestora. Din nefericire, în unele cazuri, miza e doar numele liceului, perceput ca fiind unul prestigios, procesul educațional fiind unul care ne minte, din fiecare generație doar vârfurile reușind să facă performanță.

  • Culmea educației! O elevă a intrat la liceu doar cu punctele din oficiu obținute la probele de la Evaluarea Națională!

Calitatea unui colegiu este tot mai des apreciată după procentul absolvenților care au reușit să treacă examenul de Bacalaureat, nu de numărul absolvenților de facultate și a celui care au reușit să obțină locuri de muncă după absolvire.
    
În județul Bacău, potrivit datelor ministerului Educației, media de admitere la liceu a fost sub 5 la peste 37 de specializări.

Culmea sistemului de educație din România a fost atinsă în cazul unei eleve care a intrat la Colegiul Tehnic Ion Borcea din Buhuşi pe baza unei medii la Evaluarea Națională de 1,89. 

Adolescenta a absolvit școala din Valea lui Ion, județul Bacău. La Evaluarea Națională, eleva a primit nota 1 la ambele probe, simpla sa prezență aducându-i punctele acordate din oficiu, ca într-o pildă despre olimpism - nu contează decât să participi.

Întrebarea care se pune este: de ce avem nevoie de astfel de unități de învățământ, în care se mimează că se face școală? 

SHARE