Ce lebede la Viena?l! Fazan alb, dintr-o specie rară, ucis de un vânător şi făcut supă cu tăieţei

11 Mar 2018

Un exemplar foarte rar de fazan alb, care trăia de doi ani în zona unei localităţi din apropiere de Alba Iulia, a fost împuşcat de un vânător. Vă mai indignează episodul cu lebedele de la Viena, mâncate de niște conaționali?

  • Ce lebede la Viena?l!  Fazan alb, dintr-o specie rară, ucis de un vânător şi făcut supă cu tăieţei

”Acest minunat exemplar de fazan, care în ciuda lipsei totale a mimetismului a reuşit să supravieţuiască vreme de 2 ani tuturor prădătorilor naturali s-a întâlnit în data de 20.02.2018 cu Pradatorul Suprem – am vrut să scriu Omul, dar cel care l-a împuşcat nu poate fi numit astfel, nici măcar vânător nu poate fi numit….în cel mai fericit caz se poate numi UCIGAŞ, care nu îşi poate stăpânii reacţiile.

Ce suflet poţi să ai să ucizi fazanul care a apărut pe copertă calendarului editat de asociaţia din care faci parte, calendar care a ajuns şi în casă ta şi culmea, dacă tot nu te-ai putut abţine să tragi în el şi să-l omori, în loc să-l naturalizezi şi să-l donezi asociaţiei, ai preferat să-l faci supă de tăieţei. Sincer mi-e scârbă de un astfel de personaj”, a afirmat Felix Bogdan Dragomir, vânător şi reprezentant al AJVPS Alba.

Felix Bogdan Dragomir nu a dorit să facă public numele celui care a t fazanul, însă, din comentarii, vânătorii cu experienţă îl pot identifica deoarece este ”cel care se autointitula pe vremuri ”Dumnezeul vânătorilor din Alba” şi a fost, în urmă cu mai mulţi ani, preşedintele AJVPS din Alba. Acesta şi-ar fi recunoscut fapta, în faţa colegilor, motivând că a considerat că ”era de selecţie, degenerat şi a făcut un bine terenului”.

Pasărea a fost fotografiată la Şeuşa, la doar câţiva kilometri de Alba Iulia, în urmă cu doi ani şi de atunci a fost văzută şi pozată de multe ori, însă vânătorii nu s-au gândit să o împuşte, ba chiar au protejat-o ca pe o raritate. Asta până în luna februarie... când un idiot a dus pușca la ochi și și-a făcut o supă cu tăiței, sta-i-ar în gât!

SHARE