CTP, despre Greta Thunberg: ”Așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria şi adolescenţa lui Scaraoţchi”

CTP, despre Greta Thunberg: ”Așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria şi adolescenţa lui Scaraoţchi”

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu își afirmă cea mai grea tușă critică la adresa activistei pentru climă Greta Thunberg, spunând că nu a văzut vreodată o făptură mai sinistră, înveșmântată în cea mai luminoasă idee de pe acest Pământ.

„Nu sunt tot timpul rațional. De când am dat cu ochii prima oară de Greta Thunberg, mi-am imaginat că așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi”, scrie CTP, în postarea  pe care a intitulat-o „Binecuvântați animalele și copiii”.

Jurnalistul precizează că „nu crede că a văzut vreodată o făptură mai sinistră, înveșmântată în cea mai luminoasă idee de pe acest Pământ”.

Reacţia jurnalistuluii vine după ce Greta Thunberg a fost criticată pentru activismul propalestinian, la un miting pentru climă care a avut loc duminică, 12 noiembrie, la Amsterdam.

Greta Thunberg a invitat pe scenă o femeie palestiniană şi o femeie afgană, spunând: ”Ca mişcare pentru justiţia climatică, trebuie să ascultăm vocile celor care sunt oprimaţi şi ale celor care luptă pentru libertate şi dreptate. Altfel, nu poate exista justiţie climatică fără solidaritate internaţională”.