Inconștiență. Nonșalant, un tataie la volan, circulă neabătut pe contrasens! - video

12 Sep 2017

Reflexele sunt puse la păstrare prin torpedo, vederea e doar proprietatea ochelarilor iar mâna tremură pe schimbătorul de volan. Când senectutea îți face semn, prietenoasă nu doar cu o mâna, ci cu ambele, ar trebui să înțelegi că nu prea mai ai ce să cauți pe șosea, dar unii nu prea înțeleg că timpul a trecut, punând în pericol viețile altora. 

  • Inconștiență. Nonșalant, un tataie la volan, circulă neabătut pe contrasens! - video

Cu o inconştienţă rară, un şofer a fost filmat, la intrarea în Brăila, în timp ce rula cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună, pe banda a doua de pe contrasens.

Ceilalţi participanţi la trafic sunt şocaţi de conducătorului auto al Daciei de culoare galbenă, el chiar nu pare să realizeze că merge dincolo de parapet, pe contrasens. 

Cel care filmează ajunge în dreptul lui şi încearcă să îi atragă atenţia. Nicio şansă! 

Şoferul cărunt, probabil trecut de şaptezeci de ani, îşi continuă încrezător drumul, riscând şi viaţa bărbatului de pe bancheta din spate.

“Băi, băi, omule, băi! Boşorog! Uite-l, mă, mai are o suflare şi gata, da ortul, îl caută pe-acasă şi asta se plimbă cu maşină!” - comentează cel care filmează.

Scenele, iniţial, îi amuză pe şoferul care filmează şi pe partenera lui, însă lucrurile devin din ce în ce mai complicate. În câteva secunde, doar vigilenţa celorlalţi conducători auto duce la evitarea unei nenorociri.

”Uite, pe ăla era să îl ia în plin! Şi uite că vine şi ăstălalt! Dă-i, dă-i, dă-i! Mama mia, ce era să-i ia! Doamne, Maica Domnului! Îmi tremură mâinile!”, reacționează cei din mașina din care se filmează.

În cele din urmă, după mai bine de trei kilometri parcurşi pe contrasens, dacă este să luăm în considerare timpul filmării, şoferul ajunge la un sens giratoriu şi reintră pe direcţia normală de circulaţie.

“Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier s-au autosesizat pe baza acestor imagini şi vor proceda la identificarea conducătorului auto, urmând că acesta să fie sancţionat contraventional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru şaizeci de zile, pentru circularea pe sensul opus de mers”, a declarat Subinspectorul Laura Dan, de la Inspectoratul de Poliție Județean  Brăila. 

Deocamdată, poliţiştii au reuşit să verifice numărul de înmatriculare al maşinii, care este din Galaţi.

SHARE