Cronica unui scandal provocat. Milițianul ar vorbi perfect ungurește! Filmul înregistrat pe camerele de supraveghere de la Kaufland - video

08 Sep 2017

O înregistrare video de peste 10 minute, făcută cu camerele de supraveghere instalate pe centrul comercial Kaufland din Odorheiu Secuiesc, pune într-o lumină nouă incidentul în urma căruia un vlogger n-ar fi fost servit de vânzători pentru că nu vorbea limba română.

  • Cronica unui scandal provocat. Milițianul ar vorbi perfect ungurește! Filmul înregistrat pe camerele de supraveghere de la Kaufland - video

Lucian Mîndruţă a făcut publice, pe blogul său, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale magazinului Kaufland de la Odorheiu Secuiesc.

În înregistrarea din 31 august, se observă că autorul filmării care a stârnit un adevărat scandal în România - "Miliţianul" - a mers de mai multe ori la fast-food-ul din exteriorul magazinul, cu numele Grill (Imbiss), şi a intrat în supermarket înainte să facă acea filmare care a inflamat spiritele.

Potrivit lui Andrei Rădulescu, şefului magazinului Kaufland, din înregistrările video se poate observa că autorul filmului a făcut trei drumuri la Grill. Rădulescu spune că vânzătoarea i-a răspuns prima dată în limba română, informându-l că nu-l poate servi fiindcă fast-food-ul se deschide abia la ora 10.00.

"Prima oară clientul a cerut o porţie de mici. Şi vânzătoarea i-a zis: «Deschidem la ora 10.00». În română. Clientul a părut că înţeles şi a plecat. Se vede şi pe cameră. S-a întors la câteva minute şi a cerut tacâmuri. Le-a primit.

Şi apoi…

Apoi, spune Andrei, «a treia oară când s-a întors i-a spus vânzătoarei în ungureşte să i se explice de ce magazinul se deschide la ora 8 şi Imbiss la ora 10».

Stai, asta nu e pe film? îl întreb pe Andrei?

Nu. Nu e pe film. A treia oară a stat 10 minute. Dar nu a lăsat tot pe filmul de pe youtube”.

Deci clientul nervos vorbea ungureşte? întreb eu.

«Perfect, zice fata. Fără accent şi fără greşeli gramaticale», povesteşte Andrei.

Şi ce s-a întâmplat mai departe?

Păi, fata i-a răspuns, tot în română că deschide la 10. N-a intrat în jocul lui, dar i s-a părut şi ei o provocare. Mi-a povestit că nu s-a simţit deloc confortabil.

Mai e ceva ce nu se vede pe film?

„Da”, zice Andrei. „Omul pleaca in magazin si cere sa vorbeasca cu un sef. Am venit eu cu el apoi la Imbiss. A fost un moment emotional. Cand ne-a vazut angajata, a inceput sa-i tremure barba. Mi-a spus dupa aceea ca se gandea c-o dau afara. Am chemat-o si pe sefa ei. Si cand a vazut-o si pe sefa ei, a inceput sa planga.”

„Cum adica, sa planga?” ma mir eu.

„Uite-asa, de frica sa nu ramana fara job. A inceput sa planga, a iesit afara si plangea acolo. Tare, de se auzea. Clientii care au auzit-o de aia au inceput sa se certe cu omul. Asta i-au reprosat, dar nici asta nu e pe film: “De ce, omule a trebuit sa-i faci fetei toate astea?””

El o tinea tot pe-a lui: “Nu m-a servit ca-s roman!”

Andrei continua: “El s-a dat din Bucuresti. Si atunci a intrat in joc eterna rivalitate romano-maghiara, cand un om de la coada ii cere sa invete si el un pic de maghiara… In fine, dupa cateva minute de cearta a zis ca pleaca, c-a vazut suficient. Si dus a fost.", scrie Lucian Mîndruţă pe blog.

Ulterior, vloggerul a intrat în supermarket. A revenit a doua oară şi i-a cerut vânzătoarei tacâmuri. Potrivit lui Rădulescu, din imagini rezultă că barbatul a primit şi tacâmuri. Apoi, bărbatul a mai intrat o dată în supermarket, iar la ieşire s-a dus către maşină personală aflată în parcarea centrului comercial. Ulterior, a revenit pentru a treia oară la Grill cu camera video pornită. A rezultat filmul de mai jos, ajuns între timp viral.

Inregistrare Kaufland Odorheiu Secuiesc

SHARE