Borșa. Salvamontist, luat la bătaie de un interlop violent - video

14 Feb 2018

Un voluntar al Serviciului Salvamont din Borșa a fost bătut de un interlop, în timp ce era la masă cu prietenii.

  • Borșa. Salvamontist, luat la bătaie de un interlop violent - video

Interlopul a intrat în local și, după o scurtă discuție cu salvamontistul, a hotărât că e nevoie să îi administreze o corecție, luându-l la bătaie.

Chiar dacă intervenția celor din jur a făcut ca lucrurile să nu degenereze și mai rău, salvamontistul a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost internat în spital.

“Vă salut dragi borseni. Nu știu câți dintre voi mă cunosc, de pe facebook sau din viața reală. In mod normal nu prea postez imagini sau informații despre mine însă anumite circumstanțe mă obligă să o fac. După cum știți seara trecută am fost victima unei agresiuni. Cu toții va întrebați cum a fost posibil.

In jur de ora 19:00 am trecut pe lângă BCR. Am auzit niște țipete de la o femeie. M-am oprit su an observat că o doamnă a alunecat pe gheață si si-a fracturat piciorul. Am mai chemat un coleg de la Salvamont si am mers la ea să o ajutăm. Am luat-o pe sus, am urcat-o in mașina unei prietene si am trimis-o la spital. Toate bune, saraca femeie, am mers cu colegul meu la un ceai la Luca. Dupa un timp intra individul (Colț alb), ne salută, dau mâna cu el si fara nici un motiv a început sa mă amenințe cu moartea, invocând diverse motive banale. Am incercat sa discut cu el civilizat dar nici o șansă. M-a lovit cu pumnul direct in față in cel mai laș si mișelesc mod posibil.

Am aproape 35 de ani. Niciodată de când locuiesc in Borsa nu am dat o palmă cuvia. Întotdeauna am evitat conflictele si mi-am vazut de treaba mea. De ani de zile mă implic in comunitate, am organizat campani de ecologizare cu sute voluntari, am fost voluntar SMURD un an de zile, de aproape 4 ani sunt salvator montan, am salvat si ajutat împreună cu colegii mei zeci de oameni si nu doar pe munte. Întotdeauna mi-am rezolvat conflicte prin dialog cu orice persoană pe care am suparat-o sau am deranjat o si invers.

Incerc prin ceea ce fac sa creez un model social demn de urmat noua generație care vine dar si pentru copii mei. Imi doresc ca ei să crească intr-un oraș liniștit si civilizat.

Se pare însă că o mână de oameni nu doresc acest lucru. Au nevoie ca voi sa traiti in teroare ca sa-si satisfacă nevoia de putere si importanță in societate. In timp ce scriu aceste rânduri sint in spital sub supraveghere medicală. Copii mă suna si nu inteleg de ce nu am ajuns aseara acasa si de ce nu le-am dus dimineață la scoală. Asta e realitatea mea acum.

Am stat linistit toată viața si mi-am vazut de treaba mea. Am crezut ca e deajuns si nu o sa am probleme cu nimeni. M-am înșelat. Azi am fost eu, mâine urmați voi , copii vostrii, fratii voștri si părinții vostrii. Întrebarea mea este. Ce facem? Ne așteptăm randul? Sau începem sa ne implicam. O sa am o discuție cu domnul primar si o sa-i propun un proiect la nivel de oras pentru a scapa odata pentru totdeauna de teroarea la care suntem supuși.

Pentru asta trebuie sa ne implicam cu toții. Cum ? O sa va aduc la cunostinta cat mai curând”, a scris Sorin Apostol, salvamontistul agresat, într-o epistolă adresată vasiledale.ro.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

SHARE