Cu ce minciună incredibilă a fraierit justiția interlopul care a tăiat un polițist cu sabia

06 Dec 2017

Interlopul din Rădăuţi care a tăiat cu sabia un poliţist de la trupele speciale a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Victima sa, agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, a fost operat de două ori, starea sa fiind în continuare între viaţă şi moarte.

  • Cu ce minciună incredibilă a fraierit justiția interlopul care a tăiat un polițist cu sabia

Interlopul Alexandru Huţuleac a primit miercuri mandat de arestare preventivă după ce marţi dimineaţa a atacat cu sabia un luptător din Poliţie în timpul descinderilor făcute într-un dosar în care bărbatul era suspectat că face trafic de droguri.

Miercuri, în faţa judecătorilor care au dispus arestarea sa preventivă, Alexandru Huţuleac nu a arătat prea multe remuşcări.  Avocatul său, Tudor Sălăjanu, a declarat presei că Huțuleac nu regretă fapta comisă, ci doar incidentul în sine. ”Ne rugăm... Nu, nu îşi regretă fapta. Regretă incidentul. Singurul lucru pe care putem să-l facem, atât el cât şi familia, este să ne rugăm pentru starea de sănătate a agentului şef lovit cu sabia“, a spus avocatul.

Evenimentul putea fi însă evitat dacă o altă anchetă, ce-l vizează pe interlop, nu ar fi fost uitată prin sertare de mai bine de un an.

Alexandru Huţuleac, zis ”Duţu”, recidivist, a fost arestat în 2016, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi spălare de bani. După câteva luni de arest, interlopul a fost plasat sub control judiciar - deh, în România, traficanții de droguri nu reprezintă un pericol pentru societate!

În cadrul măsurii de control judiciar, el nu avea voie să părăsească judeţul Suceava şi trebuia să se prezinte regulat la o secţie de poliţie.

Huțuleac a reușit să revină la afacerile sale, după ce Tribunalului Suceava a admis, pe 13 octombrie, solicitarea sa de revocare a măsurii controlului judiciar, acesta motivând cererea în fața instanței mai mult decât pueril - dorea să plece la muncă în străinătate, ca spălător de vase!

”Vreau să plec în Spania, am o ofertă de muncă acolo. Nu am cu ce să-mi mai întreţin familia, am măsura controlului judiciar de un an şi trei luni”, a explicat Huţuleac.

Avocatul lui Huţuleac a dat şi alte detalii instanţei, cum că clientul său are o ofertă de muncă fermă, ca muncitor în bucătăria unui restaurant. Huţuleac avea împreună cu iubita lui un copil minor, care este la grădiniţă ”şi necesită unele cheltuieli suplimentare”. ”Acolo i se oferă un venit de 1.200 euro şi cazare şi masă”, a explicat avocatul.

Apărătorul a depus şi un înscris din iulie 2017, care ar fi venit din partea unui afacerist spaniol. Este vorba despre o ofertă de muncă pentru postul de spălător de vase.

În faţa judecătorului, procurorul DIICOT şi-a arătat îndoiala că oferta de muncă ar fi veridică: ”este arhicunoscut faptul că, în această ţară rata şomajului este una foarte ridicată”.

În plus, acuzarea a atras atenţia că Huţuleac ar fi luat legătura cu o persoană cu care nu avea voie să vorbească, încălcând măsura controlului judiciar.

Însă, cu toate aceste rețineri din partea procuraturii, instanţa a decis ridicarea măsurii preventive îndreptate împotriva lui Huțulea, motivându-și decizia prin faptul că ancheta în acest dosar a fost deschisă în urmă cu un an şi două luni şi că nu există riscul îngreunării modalităţii de finalizare a urmăririi penale.

”Inculpatul a luat cunoştinţă de acuzaţiile aduse, are apărător ales şi domiciliu stabil în România, la fel cum dispoziţiile procesual penale şi modalităţile de cooperare judiciară internaţională în materie penală la nivelul UE reprezintă suficiente garanţii că desfăşurarea procedurilor nu poate fi împiedicată prin comportamentul celui vizat”, a explicat judecătorul.

Și lucrurile au mers atât de ”bine”, încât interlopul a mai produs o victimă...

SHARE