Incalificabil! O familie a mințit că nepotul de cinci ani are cancer, pentru a strânge bani pentru datoria la ENEL

14 Mai 2018

O familie din Murfatlar, județul Constanța, a recurs la un gest incalificabil, în încercarea de a strânge bani pentru plata unei datorii la ENEL, postând pe rețelele de socializare un mesaj în care cereau ajutor pentru tratamentul nepoțelului lor, bolnav de cancer pulmonar.

  • Incalificabil! O familie a mințit că nepotul de cinci ani are cancer, pentru a strânge bani pentru datoria la ENEL

"Mădălin, un băiat bolnav de cancer la plămâni, rămas fără mama la vârsta de un an şi opt luni. Mama lui a decedat la vârsta de 24 de ani, tot de cancer. Crescut de bunici, are nevoie lună de lună de tratament pentru a supravieţui. De un an şi jumătate, bunicii au rămas fără curent electric. Cine vrea să-i ajute o pot face luând legătura cu bunica lui, Mărginean Maria Aurelia", se preciza în mesajul respectiv, căruia i-au adăugat un număr de telefon şi un cont bancar, pentru donații.

Evident, cazul a stârnit milă, cu atât mai mult cu cât mama băieţelului fiind victimă a aceleiași boli, atunci când cel mic avea doar un an şi opt luni.

În momentul în care cazul a ajuns în atenţia Serviciului de Asistenţă Socială de la Primăria Murfatlar şi a specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, minciuna a ieșit la iveală. 

Bunicii au recunoscut că au minţit, că au fost învăţaţi să procedeze astfel, pentru că sunt disperaţi: au rămas fără curent electric din decembrie 2016, au o datorie de câteva sute de milioane de lei la ENEL, pe care nu știu cum au acumulat-o pentru că în baraca în care locuiesc nu foloseau decât un frigider, o mașina de spălat și un televizor.

”Ne-a învăţat şi pe noi cineva să facem aşa, să zicem că cel mic este bolnav. Am zis că dacă am spune motivul real, nu ne va crede nimeni. Au venit de la Protecţia Copilului, le-am explicat despre ce este vorba de fapt”, au afirmat membrii familiei Mărginean, potrivit replicaonline.ro.

În prezent, situaţia familiei se află în atenţia autorităţilor, care au demarat o anchetă, informează replicaonline.ro.

SHARE