Ion Caramitru: "Magureanu m-a rugat sa-i transmit un mesaj Regelui: spuneti-i ca daca ne da tablourile inapoi..."

05 Dec 2017

Actorul Ion Caramitru, a povestit in talk-show-ul realizat de Ionut Cristache la TVR 1, o intamplare care i-a uimit pe cei prezenti in platoul show-ului Romania 9.

  • Ion Caramitru: "Magureanu m-a rugat sa-i transmit un mesaj Regelui: spuneti-i ca daca ne da tablourile inapoi..."

"In urma cu cativa ani, fostul sef al securitatii de atunci, Virgil Magureanu, mi-a spus ca ma roaga sa-i transmit un mesaj Majestatii sale. MI-a spus sa-l transmit Regelui MIhai ca daca ne da tablourile inapoi, isi va recapata cetatenia romana.

Eu am ramas uimit si i-am zis ca nu voi transmite nimic Majestatii Sale, in primul rand pentru ca nu indraznesc si in al doilea rand pentru ca nu am crezut nici macar o iota din povestea asta ca Regele a plecat din tara cu tablouri si averi. Si l-am avertizat pe Magureanu ca, la un moment dat, o sa povestesc lumii intregi despre propunerea lui", a mai spus Ion Caramitru.

elefant.ro%20

Fost ministru al Culturii din cabinetul lui Victor Ciorbea, Ion Caramitru, a mai relatat un moment emoționat care îl are în prim plan pe Regele Mihai. ”Am fost martor în Guvern, eram ministrul Culturii când s-a propus în Guvern să se voteze această hotărâre prin care Regelui Mihai să i se restituie cetățenia română. (...)

Întreg guvernul a votat pozitiv, nici nu s-au lăsat mâinile jos. Am ieșit din sală, m-am dus pe culoar, unde sunt și acum niște telefoane, cu care prin centrală se putea vorbi în lume, aveam numărul de telefon, mi-a răspuns chiar dânsul.

I-am spus: 'Majestate, - eram cu lacrimile în gât- acum două minute am asistat ca membru în Guvern la momentul prin care ați redobândit cetățenia'. A făcut o pauză, am simțit că l-au poticnit lacrimile, și a spus: 'Domnule Caramitru, eu sunt mai român decât vă închipuiți. Pentru mine lucrul acesta este super emoționant. Vă mulțumesc'', a povestit Caramitru .

SHARE