Klaus Iohannis isi cere scuze pentru declaratia privitoare la vizita lui Dragnea in Israel: 'Nu a fost peiorativ, ci o întrebare retorică'

26 Apr 2018

Din rau in mai rau. Consilierii prezidentiali, disperati pentru gafa facuta de presedintele Romaniei, s-au gandit sa o "dreaga" cumva si sa-l puna pe Iohannis sa-si ceara scuze in caz ca "s-ar fi simtit cineva vinovat" de declaratia lui. In urma cu putin timp, el declarase, citam: ”Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”. Iohannis spune acum ca el n-are nicio problema cu evreii, ci cu "acest personaj", referindu-se la presedintele PSD. IN noua formulare, presedintele Iohannis lasa sa se inteleaga ca ii previne pe evrei sa se fereasca de teleormaneanul Dragnea.

  • Klaus Iohannis isi cere scuze pentru declaratia privitoare la vizita lui Dragnea in Israel: 'Nu a fost peiorativ, ci o întrebare retorică'

”Să fiu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și toată lumea știe că relațiile bilaterale sunt excelente între România și Israel. Nu știu pe ce se bazează aceste critici. Nu am folosit noțiuni peiorative. Dacă, totuși, cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze, iar declarația nu a fost declarație, ci întrebare retorică. Și eu m-am întrebat în ce calitate a rezolvat această chestiune (n.r Liviu Dragnea) și cum s-a gândit să intre în această dezbatere (n.r să mute ambasada României la Ierusalim). Și eu mi-am pus întrebarea, pentru că vizita acestui personaj nu a fost mediatizată. Ce înțelegeri poate să facă? Acea întrebare retorică nu a fost de a jigni comunitățile evreiești sau statul israelian. ”, a spus Klaus Iohannis.

"Întrebarea mi-am pus-o fiindcă o persoană din România, recte președintele Camerei Deputaților, s-a deplasat acolo pentru nu știm ce, se întâlnește nu știm cu cine și nici nu știm ce înțelegeri vor face. Dacă ar fi mers în mod transparent, dacă ar fi existat declarații politice ca să înțelegem și noi ce face acolo am ști și noi mai bine și înțelegerile nu ar mai fi secrete. Eu nu văd nicio problemă cu Israelul. Eu m-am zbătut pentru această relație. Nu avem o problemă bilaterală. Nu știu ce vrea Liviu Dragnea, încearcă să câștige capital electoral, recunoaștere internațională, e greu de înțeles cum a ajuns să vehiculeze o astfel de temă, o temă falsă.”, a mai spus presedintele tarii.

Adresarea corecta este de cetăţeni israelieni, stat israelian. 

SHARE