La dubă cu festivalul de poezie! Poezia tulbură liniștea publică, Poliția Română intervine!

26 Aug 2017

Organizatorii evenimentului de poezie şi muzică ”Nocturne”, organizat de ARCEN, au fost amendaţi, vineri seară, cu 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

  • La dubă cu festivalul de poezie! Poezia tulbură liniștea publică, Poliția Română intervine!

”Nocturnele ARCEN au fost amendate pentru că poezia contemporană a tulburat liniştea publică. Am primit 500 de lei amendă, fără avertisment, la finalul unui eveniment care a adunat sute de oameni în jurul poeziei”, a scris Edmond Niculuşcă pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul face parte din a treia ediţie a proiectului ”21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică şi Vin”, care are loc până pe 15 septembrie, s-a desfășurat pe terasa blocului Magheru One și a început vineri la ora 21.00, invitaţi fiind poeţii Răzvan Ţupa şi Valentin Busuioc.

”Nocturnele din acest an vor oferi o experienţă complet nouă: vom îmbina lecturile de poezie, muzica şi dialogurile, cu jam session, dans, expoziţii, performance-uri, dar şi cu vin pentru bună dispoziţie şi cu cărţi de poezie pentru luat acasă”, este descris evenimentul.

Agenţii de la Poliţia Sectorului 1 au ”refuzat să constate care e situaţia pe terasă”, a mai precizat Niculuşcă.

”Evenimentul se terminase la venirea agenţilor. Au scris în procesul-verbal că s-a organizat o «petrecere cu băutură, muzică tare şi alcool». Nu am reuşit să văd tot ce era scris sub «infracţiunea săvârşită»”.

La ediţia din acest an a proiectului, cofinanţat de AFCN, sunt invitaţi 12 poeţi – Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniş, Alex Văsieş, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoş Micleuşeanu, Radu Niţescu, Răzvan Ţupa şi Valentin Busuioc.

SHARE