La Sfânta, la Cuvioasa, nu la Salvare!!! - video

17 Oct 2016

Nici nu știi cum să comentezi scenele filmate la Iași în timpul pelerinajului la moaștelle Cuvioasei Paraschieva, poate doar cu "se întâmplă în România și asta ne ocupă tot timpul... ".

  • La Sfânta, la Cuvioasa, nu la Salvare!!! - video

Imaginile înregistrate ne-ar putea caracteriza pe toți, indiferent de cultură sau de educație. Suntem până la urmă o gloată de dezamăgiți, care nu s-au deșteptat cât au trebuit în urmă cu aproape 27 de ani, în iarna învrăjbirii noastre, în care s-a înfăptuit cea mai recentă revoluție din istoria României și poate nu și ultima. 

Înfrânți, dar poate încă nu învinși, incapabili să ne exprimăm public și în grup frustrările, ducem în noi drame care răbufnesc din când în când la suprafață, căutând un ajutor, cerșind o minune. 

Poate e și cazul femeii din imagini, a cărei unică speranță de-a ieși din criză nu e de găsit în mașina Salvării, ci lângă racla cu moaște. 

Sau poate nu, dacă e să dăm crezare vocilor anomine ale internetului, care spun că asistăm la derularea unui scenariu în care femeia doar atrage atenția asupra caracterului liniștitor al moaștelor.

Oricum ar fi, "La Sfânta, la Cuvioasa, nu la Salvare!!!", e o credință ce ne va bântui încă mult timp de acum înainte, până cănd vom avea curajul să ne luăm în propriile mâini destinele și să nu mai așteptăm ca altora să li se facă milă de viețile noastre.

SHARE