Jandarm bătut după o șicanare în trafic. Agresorii lăsați liberi de judecător – video

Jandarm bătut după o șicanare în trafic. Agresorii lăsați liberi de judecător - video

În dimineața zilei de 28 ianuarie, în orașul Horezu – Vâlcea,  trei bărbați, cunoscuți cu antecedente penale, au luat la bătaie un jandarm în plină stradă, după o șicanare în trafic.

Probabil mulți și-ar să cunoască cum gândește și cât de bine pregtit profesional este judecătorul care a considerat că unul dintre agresori, reținut, nu reprezintă un pericol public major și a decis eliberarea sa sub control judiciar.

În plus, agresorii ar mai avea un dosar penal deschis în urmă cu o săptămână în județul Gorj, pentru o faptă similară.

Întâmplarea a avut loc în urma unei șicanări în trafic. Agresorii s-au arătat deranjați de faptul că sunt atenționați că merg prea încet și s-au decis să-i aplice o corecție șoferului care le-a stricat plimbarea prin oraș.

L-au scos pe jandarm din mașină și l-au lovit cu pumnii și picioarele, sub privirile speriate ale soției acestuia, motivându-și accesul de violență prin faptul că li s-ar fi făcut semne obscene.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu Vâlcea. .

Din declarația victimei și a șefului Jandarmeriei Vâlcea reiese că victima nu-i cunoștea pe agresori și există informații potrivit cărora aceștia nu se află la prima abatere de acest gen.

Sunt cunoscuți cu antecedente și se pare că au un dosar similar deschis și în județul Gorj, în urmă cu o săptămână.

Conflictul de după șicanarea în trafic a durat în jur de 4 – 5 minute, până când în zonă a apărut un echipaj de Poliție sesizat de eveniment, care i-a oprit pe agresori după ce abia se îndepărtaseră de locul evenimentului.

”Dacă n-ar fi știut să se apere, poate că soțul meu era mort la această oră… A fost la un pas să fie spulberat și de o mașină, în timp ce încerca să ceară ajutor la 112”, a mărturisit pentru cotidianul Adevărul, soția victimei.

”Circulau extrem de încet. A început șicanare în trafic, cu flash-uri și frâne, avarii, inclusiv după ce i-am depășit. Când am oprit în parcare, ne-au blocat mașina.

Primul care a coborât a început să-l înjure și să-l amenințe pe soțul meu. A ocolit mașina și a început bătaia: el prin față și ceilalți doi agresori prin spate, l-au înconjurat.

Nu a fost doar un episod agresiv, ci mai multe. Soțul meu n-a apucat decât să se apere”, a mai menționat soția victimei.

Cei doi soți, părinți a trei copii, erau la cumpărături, în jurul orelor prânzului. Planificaseră să nu stea mai mult de o jumătate de oră. În final, au fost nevoiți să fie plecați de acasă mai bine de șase ore, cu drumurile la Poliție, pentru declarații, la spital etc..

Când apele s-au mai liniștit, jandarmul a sunat și el la 112:

”În timp ce încerca să traverseze strada, cel mai agresiv dintre bărbați a vrut să-l bată iar. Soțul meu s-a ferit, încerca să fie atent și la ce-i spunea dispecerul și la agresor și la un moment dat a fost cât pe ce să fie lovit de o mașină.

De nervi, agresorul a lovit luneta din spate a mașinii și a făcut-o țăndări. Dacă soțul meu nu s-ar fi îndepărtat, probabil toate gemurile mașinii ar fi fost sparte”, a mai spus soția victimei.