Malpraxis. Un bărbat din Zalău a murit, după ce medicii l-au tratat pentru insolație

08 Aug 2017

Un nou caz de malpraxis în România. Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Jibou a murit la Spitalul din Zalău, la doar două ore de la internare, după ce medicii de la un alt spital l-au diagnosticat și tratat pentru insolație.

  • Malpraxis. Un bărbat din Zalău a murit, după ce medicii l-au tratat pentru insolație

Ștefan Roman a mers la sfârșit de săptămânp altături de familie la un grătar, pe malul Someșului. El a refuzat să intre în apă, întrucât avea o durere puternică de spate, informează Graiul Sălajului.

La orele serii, bărbatul s-a prezentat la urgențe la spitalul din Jibou, însă medicii, după ce l-au diagnosticat cu insolație, i-au administrat o perfuzie și l-au trimis acasă.

Asta în ciuda faptului că membrii familiei le-au spus doctorilor care l-au consultat că bărbatul a vomat sânge.

Duminică, bărbatul a ajuns din nou la spital, cu dureri insuportabile, fiind îndrumat către Spitalul Județean Zalău, unde, după numai două ore, a decedat.

Autopsia a relevat un lucru tulburător: bărbatul nu numai că nu avea insolație, dar suferea de o infecție pulmonară puternică și avea o hemoragie masivă la nivelul coloanei, din cauza căreia a intrat în insuficiență respiratorie.

Familia mai spune ca starea lui Ștefan a fost foarte gravă, că nu putea sta în picioare și că medicii din Zalau au fost surprinși că cei de la Jibou nu și-au dat seama de gravitatea cazului.

Ștefan Roman era căsătorit și avea o fetiță de nouă ani.

SHARE