Adrian Despot, despre momentul ”Trei în… mea”: ”Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea” – video

Adrian Despot, despre momentul ”Trei în... mea”: ”Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea” - video

Adrian Despot a vorbit despre influența pe care au căpătat-o internetul și rețelele de socializare în viața de zi cu zi, în cea  artistică, despre cum au impus noi reguli și noi stereotipuri

Adrian Despot nu se consideră un influencer și spune că ”internetul este pentru mine și sper că pentru noi toți un mare semn de întrebare” și i se pare că ”înotăm într-un ocean pe care încă nu îl cunoaștem”.

”Din mers creionăm niște reguli, de exemplu discuția despre trendurile de pe YouTube – pentru mine nu sunt importante cifrele, cifrele au ajuns să nu fie importante, atât timp cât pe internet lucrurile care stârnesc cifre sunt interviurile de genul 3…”, a declarat Adrian Despot, invitat al emisiunii ”Scena deschisă”, la Digi24.

De asemenea, Despot a vorbit și despre ce fel de conținut devine viral pe social media și ”produce numere”.

”Știm ce produce numere pe internet. Atunci de ce ne mirăm de fiecare dată că genul ăla de lucruri produc numere și numerele în sine nu reprezintă în niciun fel calitatea materialului care e postat acolo. La fel și în cazul meu”, a declarat Adrian Despot.

Acesta a oferit și exemplul paginii de Facebook a emisiunii ”Vocea României”, unde comentau foarte multe persoane.

”Cât am fost în emisiune, am ajuns la concluzia că degeaba încerc să produc un artist după standardele mele, degeaba produc un artist care știe să își vândă merchandising-ul, tricourile, vinde bilete la un tricou și cântă la festivalurile mari, pentru că oamenii care se uită la acea emisiune nu sunt suporterii muzicii în sine.

Publicul care comentează nu e un public consumator de muzică, este un public consumator de divertisment.

În momentul în care se termină divertismentul pe televizor, chiar dacă acei artiști se duc a doua zi și cântă în cluburi, nu vine nimeni să ia bilete, oamenii aceia stau acasă, cu fundul pe canapea și cu telecomanda în mână, ei nu se ridică de acolo să se ducă la concerte.

Asta e o mare problemă. La fel și cu influența pe care o pot avea eu pe internet. Nu cred în ea”, a explicat Adrian Despot.

Adrian Despot a fost întrebat și dacă i-a părut rău de jurnalista care i-a luat interviu în urmă cu 14 ani, un interviu care a făcut ravagii în acea perioadă.

”Cred că sunt singurul om căruia i-a părut rău de ea. Nici măcar nu sunt convins că ei i-a părut rău că s-a băgat în contextul ăla. Nu știu, probabil că așa am fost crescut de părinți, îmi este foarte teamă ca prezența mea, gesturile sau cuvintele mele să jignească sau să rănească pe cineva.

Nu îmi doresc lucrul ăsta și de multe ori sufăr fără rost pentru lucruri pe care le-am spus și care nu au avut niciun efect până la urmă, dar îmi imaginez că ar fi putut avea un efect. Nu vreau în viața asta să fac nimănui și atunci cu atât mai puțin unei femei”, a spus Adrian Despot.