Copiii din clasa I învață că 12 este mai mare decât 16. Ce spune ministerul Educației

11 Sep 2018

Matematica nu avea cum să fie ratată de suita de erori care au însoțit publicarea manualelor școlare de către editura ministerului Educației...

  • Copiii din clasa I învață că 12 este mai mare decât 16. Ce spune ministerul Educației

 Așa că, din manualul de ”Matematică și explorarea mediului” pentru clasa I, elevii își îmbogățesc nivelul cunoștințelor aflând că numărul 12 este mai mare decât 16.

Greșeală este întâlnită la la pagina 25 a manualului de ”Matematică și explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Inițial, din punct de vedere matematic, informația este prezentată corect, cu simbolul de mai mic, însă eroarea apare atunci când este reluată  și întărită informația: ”Citim: 12 este mai mare decât 16”.

"Din informațiile primite până în prezent rezultă că în acest manuscris au fost corectate mai multe greșeli, această eroare fiind remediată inițial de către redactor, însă în amplul proces de inserare a corecturilor în manual de către tehnoredactor, aceasta se pare că a fost omisă. Atât în manuscrisele aferente clasei I, cât și în cele pentru clasa a II-a au fost sesizate și corectate numeroase erori.

Specificăm că varianta electronică a manualului de Matematică și Explorarea Mediului - clasa I a fost deja corectată și postată pe platforma manuale.edu.ro.

În acest context, amintim că se efectuează cercetări privind erorile din manualele școlare elaborate/tipărite pentru anul școlar 2018-2019, concluziile comisiei constituite în acest sens urmând a fi comunicate după încheierea procedurii de control și dublate de luarea măsurilor ce se impun," se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației. 

SHARE