Medicii canadieni au semnat o petitie de protest fata de cresterea nemasurata a salariilor lor!

12 Mar 2018

Sute de medici canadieni, specialisti, rezidenti si studenti, au semnat o petitie prin care proteseaza fata de intentia guvernului de a le mari salariile, cerand in schimb ca acest bani sa fie realocati asistentelor si persoanelor nevoiae.

  • Medicii canadieni au semnat o petitie de protest fata de cresterea nemasurata a salariilor lor!

“Noi, doctorii din Quebec, credem intr-un sistem public puternic si ne impotrivim cresterii salariilor noastre obtinute de federatiile medicale”, se scrie in petitie. Mai mult de 700 de cadre medicale absolvente de Medicina au semnat aceasta petitie, publicata pe 25 februarie, citeaza CBNC.

Medicii au salarii foarte mari, în timp ce asistentele medicale și funcționari au fost supraîncărcati și pacienții s-au confruntat cu servicii care lasa de dorit, din cauza reducerilor bugetare la sistemul public de sănătate.

‘Aceste creșteri sunt cu atât mai șocante pentru că asistenții, grefierii și alți profesioniști se confruntă cu condiții de muncă foarte dificile, în timp ce pacienții nu prea mai au acces la serviciile medicale necesare din cauza reducerilor drastice din ultimii ani și a centralizării puterii în ministerul Sanatatii", se scrie in petitie.

"Noi, doctorii din Quebec, cerem ca majorările salariale acordate medicilor să fie anulate și că resursele sistemului să fie distribuite mai bine pentru binele lucrătorilor din domeniul sănătății și să ofere servicii de sănătate demne oamenilor din Quebec", scrisoarea a spus.

Canada oferă "o acoperire universală pentru serviciile de îngrijire a sănătății necesare din punct de vedere medical, furnizate pe baza nevoii, mai degrabă decât a capacității de a plăti", potrivit site-ului guvernului.

"Credem că există o modalitate de redistribuire a resurselor sistemului de sănătate din Quebec pentru a promova sănătatea populației și pentru a răspunde nevoilor pacienților, fără a-i suprasolicita pe asistente si functionari ", au scris doctorii.

Un doctor canadian a castigat, in medie, în 2016, 260.924 dolari, potrivit unui raport din septembrie 2017 al Institutului canadian pentru informare în domeniul sănătății. Institutul a clarificat ca aceasta cifra indica salariul brut si nu ia in considerare costurile aferente.

 

SHARE