David Popovici, doar locul patru la 200 de metri liber – video

David Popovici, doar locul patru la 200 de metri liber - video

David Popovici n-a reușit să se impună în finala la 200 de metri liber a Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka, deși era considerat marele favorit al probei.

David Popovici a condus și dominat cursa de la început până aproape de finalul ei, chiar a întors primul înainte de ultimul bazin, părând a se fi desprins în câștigător.

Într-un final incandescent, el a fost depășit de trei concurenți, clasându-se doar pe locul patru.

Aurul a fost câștigat de britanicul Matthew Richards (1:44.30), fiind urmat de compatriotul său Tom Dean (1:44:32). Sud-coreeanul Sunwoo Hwang a încheiat podiumul (1:44:42).

Sportivul legitimat la CS Dinamo a încheiat cursa în 1:44.90 și nu a prins podiumul.

Campionul nostru nu a reușit să-și păstreze titlul mondial în această probă, în care a triumfat anul trecut, la Budapesta.

”Mă simt mai bine pentru că e mai multă tactică la mijloc, trebuie să gândești mai mult. E o cursă greu de planificat”, a explicat Popovici de ce proba de 200 de metri liber e favorita lui.

Capul sus, David, după cum tu spuneai o cursă ori o câștigi, ori înveți ceva din ea…

David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 26 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 27 iulie