MIhail Sora vine, astazi, la protestul din PIata Victoriei: 'Ne vedem la Girafa"

10 Aug 2018

Filosoful Mihai Șora a anuntat pe pagina sa de Facebook ca va fi prezent, astazi, vineri, 10 august, la protestul romanilor din tara si strainatate si le da tuturor intalnire la "Girafa".  Sora a trecut de curand printr-o interventie chirurgicala, in urma careia a avut nevoie de recuperare cateva saptamani.

  • MIhail Sora vine, astazi, la protestul din PIata Victoriei: 'Ne vedem la Girafa"

"Bună dimineața, copii! 

Sper că sunteți voioși și odihniți. Ne așteaptă o zi grea.

M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg. 
Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.
Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră.

P.S. Ne vedem la Girafă (– mamifer cu șira spinării vigilentă și dreaptă)", a scris, pe Facebook, filosoful.

SHARE