Oile au boală pe Scutul de la Deveselu! Se tot freacă de gardul lor, bipăie tot timpul - video

14 Noi 2017

Într-o problemă de maximă importanță atât pentru identitatea noastră, cât și pentru securitatea națională, magistrații Tribunalului Olt trebuie să decidă cine a fost mai întâi, oaia sau scutul antirachetă.

  • Oile au boală pe Scutul de la Deveselu! Se tot freacă de gardul lor, bipăie tot timpul - video

Un cioban care are saivanul de oi în comuna Stoenești, la graniță cu Deveselu, a fost dat în judecată de autorităţile locale pentru că are gospodăria prea aproape de baza americană. Omul susţine că străinii sunt cei care au venit peste oile sale şi cere despăgubiri ca să le mute.

Saivanul ciobanului este la doar 30 de metri de gardul unităţii militare. Consiliul Local Stoeneşti şi MApN au dat ciobanul în judecată şi îi cer să mute adăpostul de animale.

”Noi am discutat cu dumnealui, am spus că trebuie să-şi ia saivanul de acolo, să şi-l demoleze și să se instaleze în altă parte. Saivanul şi oile omului deranjează activitatea lor. Pe bună dreptate, au nişte senzori şi tot bipăie, tot se freacă oile de gardul lor”, a declarat, pentru Digi24, Damian Alexandru, primarul localităţii Stoieneşti.

Ciobanul susţine că saivanul e acolo de dinainte de unitatea militară şi refuză să plece fără să fie despăgubit.

Localnicii sunt de partea consăteanului lor: ”Cu ce să deranjeze, pă ce e soldaţi acolo mulţi? E pază. Ori fi mai multe rachete decât oi...”, ”Nu înţeleg ce o să facă câteva oi acolo pentru armata americană, nu pot să-mi dau seama aşa ceva”, ”Şi-a băgat nişte bani acolo, a făcut o investiţie ceva, nu vine americanii... că noi suntem puternici hai să-i luăm omului”.

Există o lege care reglemantează modul în care se poate construi în apropierea obiectivului militar. Orice construcţie ridicată pe o rază de 4 kilometri în jurul unităţii militare are nevoie de avizul Ministerului Apărării Naţionale.

Ciobanul, care a refuzat să fie filmat, susţine că a ridicat saivanul în 2008 iar Legea privind perimetrude securitate din jurul bazei militare a fost adoptată în 2013.

Reprezentanţii Bazei NATO de la Deveselu nu au vrut să comenteze subiectul,

Magistraţii Tribunalului Olt trebuie să decidă acum cine a fost primul: oaia sau scutul.

Oile si scutul de la Deveselu

SHARE