Doar în România! Pacientă găsită moartă, după o lună, în curtea spitalului - video

04 Aug 2017

Nimic nu este imposibil în România! O pacientă a fost găsită moartă, abia după o lună, în curtea spitalului în care fusese internată. Femeia, în vârstă de 60 de ani, bolnavă de schizofrenie, a fost dată dispărută la sfârşitul lunii iunie...

  • Doar în România! Pacientă găsită moartă, după o lună, în curtea spitalului - video

La finalul lunii iunie, femeia de 60 de ani, diagnosticată de mai bine de două decenii cu schizofrenie, a fost internată la Spitalul de Psihiatrie Jebel de ginerele său.

A fost ultima dată când bărbatul a văzut-o în viaţă. La două zile de la internare, rudele au primit un telefon de la spital.

"Ni s-a spus că jumătate din personalul de la spital este plecat în căutarea ei, atât în interiorul spitalului cât şi în împrejurimi", declară ginerele pacientei decedate.

Pacienta dispărută a fost dată în urmărire naţională. A fost căutată, zile la rând, de poliţiştii din Timiş şi de angajaţii spitalului. Au găsit-o abia după o lună, din întâmplare, chiar în curtea spitalului.

"Ne-a sunat de la poliţia din Jebel să ne întrebe dacă ne putem prezenta pentru identificarea unui cadavru. Se pare că a fost găsit undeva pe lângă gardul instituţiei, prin mărăcini. Am înţeles că au găsit-o nişte muncitori de la spital", mai declară Emanuel Groza, ginerele pacientei decedate

Conducerea spitalului a sancţionat-o cu o mustrare verbală pe infirmiera care era în tură în momentul dispariţiei femeii. Aceasta rămânând, deocamdată, e singura măsură luată în acest caz.

Din cele 20 de hectare de teren pe care se întinde unitatea medicală, numai 4 ar fi utilizate efectiv. Restul de 16 hectare sunt invadate de buruieni.

Conducerea unităţii medicale nu a oferit prea multe explicaţii despre acest caz.

"La momentul prezent, a fost efectuată expertiza medico-legală a cadavrului. În ceea ce priveşte identitatea cadavrului, acesta a fost identificat, în acest sens, informaţii puteti obtine de la organele de cercetare. În măsura în care vom avea alte informaţii, le vom comunica cu claritate”, se arată în comunicatul de presă transmis de conducerea spitalului.

Expertiza medico-legală arată că femeia a făcut infarct la o zi de la dispariţie, adică pe 30 iunie. Parchetul de lângă Judecătoria Deta a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Familia pacientei decedate spune că va da spitalul în judecată.

Pacienta gasita moarta la o luna in curtea spitalului

SHARE