Părinte, ce era atât de mișto de fotografiat la înhumarea Regelui Mihai!?

17 Dec 2017

Slujba de înhumare a Regelui Mihai a fost oficiată, sâmbătă, de un sobor de 400 de preoți, în frunte cu ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale.

  • Părinte, ce era atât de mișto de fotografiat la înhumarea Regelui Mihai!?

După o scurtă ceremonie religioasă, militarii au preluat sicriul şi crucea şi s-au deplasat către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, fiind urmaţi de cortegiul funerar. Oamenii prezenţi la funeralii au luminat drumul între mănăstire şi Noua Catedrală cu lumânările aprinse.

Unul dintre preoții din sobor a fost surprins fotografiind momentul în care fostul suveran a fost depus pentru totdeauna lângă Regina Ana, soția sa, în Noua Catedrală.

Deloc incomodat de făclia pe care o ținea în mână, părintele a fotografiat momentele în care Regele Mihai a fost condus pe ultimul drum.

Întrebarea pe care și-o pune orice om cu decență și bun simț este despre ce moment era atât de mișto de fotografiat încât omul Domnului nu s-a putut abține să nu-l imortalizeze. Părinte, scuză insolența, era un moment de care ți-ai aduce aminte cu plăcere peste ani rememorându-l? Era clipa pe care ai fi dorit-o asemeni lui Faust s-o trăieși toată viața, asemeni lui? Sau era doar expresia sufletului mic, mirean, care te însoțește chiar și atunci când îmbraci sutana?

Pentru toți cei care ar putea cădea în aceeași ispită, fotografia e suportul unei amintiri, în voi stă decizia de a fi oameni și de-a face să fie una frumoasă!

SHARE