Pe bune, al României!? Prințul Paul Al României a cerut translator pentru a fi audiat în instanță

25 Apr 2017

Într-o situație de un kitsch și mai mare decât cel prin care îl demonstrează prin propria-i apariție, Prințul Paul Al României a cerut judecătorilor să fie audiat, în calitate de martor, prin intermediul unui interpret de limbă engleză, în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, informează Agerpres.

  • Pe bune, al României!? Prințul Paul Al României a cerut translator pentru a fi audiat în instanță

La termenul de marți al procesului, instanța i-a audiat ca martori pe Ioana Valmar, fosta soție a lui Tăriceanu, și pe Cristian Aparaschivei, fost colaborator al lui Remus Truică.

După audierea acestora, președintele completului de judecată a spus că Paul Al României va fi audiat cu ajutorul unui interpret de limbă engleză.

Un personaj aparținând aristocrației române, declarat urmaș al unuia din regii României, Carol al II-lea, care are particula nobiliară "al României"  înscrisă în cartea de identitate, are nevoie de translator de limbă engleză pentru a înțelege ceea ce se dezbate într-o instanță din România? Asta poate fi o explicație a faptului că neamul din care facem parte a ajuns la stadiul în care se găsește acum: fără orizont, fără perspective, fără viitor...

____________________________

Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau Prințul Paul al României, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, fiul prințului Carol al II-lea al României, din prima sa căsătorie, anulată de regele Ferdinand, cu Zizi Lambrino.

În urma a două procese de paternitate în Portugalia și Franța, câștigate de tatăl său, numele legal recunoscut în Uniunea Europeană al lui Paul este Paul Philippe, Prinț de Hohenzollern, Prinț al României. Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol.

Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, care a dus la nașterea tatălui său, a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919. Această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale, din Portugalia și Franța, acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.

La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut, astfel, drept moștenitor al lui Carol al II-lea.

SHARE